Evo koliki je stvarni dug Crvene zvezde!

Autor:

Sport

25.06.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finansijski izveštaj Crvene zvezde za 2018. godinu objavljen je na sajtu APR-a, a u njemu se navodi da je dug Zvezde, zaključno sa 31. decembrom 2018. godine - 34.348.500 evra! Ukupan dug je 45.542.516 evra, ali tu je i neraspoređeni dobitak od 11.176.016 evra, čime se dolazi do cifre od 34.348.500 evra.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Stadion Rajko Mitić

U izveštaju je i upozorenje revizora Milovana Popovića, koji je potpisao finansijski izveštaj.

On navodi zabrinutost da ovakvo stanje, gde klub posluje sa velikim nedostatkom trajnog kapitala i obrtnih sredstava, kao i da su kratkoročne obaveze kluba veće od obrtne imovine, izaziva sumnju u sposobnost kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja pravnog lica.

- Ovakvo stanje ukazuje na postojanje materijalno značajnih neizvesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost Kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja pravnog lica. I pored navedenih činjenica, Klub je u poslednjih nekoliko godina, a naročito u 2016, 2017. i 2018. godini ostvario značajan prihod od UEFA za evropska klupska takmičenja, kao i od prodaje prava na registraciju igrača - navodi se u izveštaju.

Naravno, postoji šansa da Crvena zvezda popravi svoju finansijsku situaciju.

- Rukovodstvo smatra da će u narednom periodu Klub ostvariti pozitivan poslovni rezultat koji će biti rezultat planiranih sledećih akcija: nastavak ostvarenja značajnog prihodovanja od prodaje prava na registraciju igrača, otpis dela obaveza od strane poverioca, ostvarenje novih sponzorskih ugovora, diversifikacija izvora prihoda i slično. Mogućnosti poboljšanja finansijskog položaja Kluba su ograničene i gotovo u celosti zavise od gore navedenih planiranih akcija Kluba. Naše mišljenje ne sadrži rezervu po ovom pitanju - navodi se u finansijskom izveštaju.
O dugu je ranije govorio i Zvezdan Terzić.
- Neto novčani dug kluba na dan 31.12.2018. godine iznosi oko 14 miliona evra. Knjigovodstveni dug sa datumom 31.12.2018 je u odnosu na realan dug veći, ali, kako bi se izbegla zabuna, treba znati da su to knjigovodstvene obračunske kategorije koje se ne plaćaju - napomenuo je direktor kluba iz Ljutice Bogdana nedavno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading