Štoper spasio Zvezdu poraza, prekidi ponovo postaju problemi crveno-belih!

Autor:

Sport

25.06.2019

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez inekcije samopouzdanja, ali i bez viđene packe! Crvena zvezda je bila na rubu poraza u sudaru sa kiparskim Apolonom, ali su u poslednjem minutu Milunović i Krstović zajedničkim snagama uspeli da oraspolože navijače crveno-belih u Vindišgarstenu - 1:1!

RepublikaFoto: Republika.rs
FK Crvena zvezda u Austriji

Poraz je izbegnut, ali je drugi ozbiljni duel u Austriji pokazao da tim Vladana Milojevića nije u optimalnoj brzini, niti da je još spreman za ozbiljno takmičenja. Tvrd meč, prošaran gomilom faulova i velikom nervozom, krenuo je po zlu na našeg šampiona u 56. minutu Kao i protiv Kluža, prethodno i u finalu Kupa protiv Partizana, odbrana crveno-belih je zaspala i dozvolila Emiliju da prevari Zorana Popovića.

Pre izjednačujućeg gola pamtiće se samo zicer Boaćija, čiji urlik razočaranja se čuo do snežnih vrhova Alpa. Uostalo, kao i protiv Kluža morao je štoper da umeša prste da bi se mreža rivala zatresla.

Boaći opet nije uspeo, ali Crvena zvezda nije bila hronično opasna kako bi olakšala golgetersku muku povremenog reprezentativca Gane. Moraće to mnogo bolje protiv Zenita za tri dana, mada jene računajuči pogotak iz prekida Zvezda bilaa defanzivno solidna.

Suočen sa izaostankom lakše povređenog Dušana Jovančića trener Crvene zvezde Vladan Milojević odlučio se da Kipranima suprotstavi još ofanzivniju formaciju. Jedini zadnji vezni bio je Goran Čaušić, ispred njega su u centrali delovali Ivanić i Ben… Bio je tu i Marin, ali jako alpsko sunce kao da je otupilo oštricu napada srpskog šampiona.

Posle dva pasa Marka Marina, koga je sa tribina stadiona u Vindišgarstenu gledao otac Ranko, nije se najbolje snašao Ben… Dakle, Zvezda je bez konkretne prilike ostala  tokom čitavog prvog poluvremena.Stalno je nešto falilo, stalno je neko kasnio… Insistirao je Milojević na pasu, glasno negodovao svaki put kada je Milunović želeo da preskoči igru i Gorana Čaušića.

Crvena zvezda je na kraju došla do pogotka u 90. minutu utakmice kada je pogodio Milunović nakon asistencije Ebisilija.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Popović (od 65. Vasiljević) – Gobeljić, Stojković (od 46. Jirka), Milunović, Rodić (od 65. Konatar) – Čaušić – Jevtović od 65. Vulić), Ivanić, Ben (od 65. Vukanović), Marin (od 83. Jovičić) – Boaći  od 65. Krstović)

APOLON: Mal- Pedro, Juste, Odreago, Vasilu – Marković, Saketi, Pitas, Pereira, Focios – Zelaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading