PIKSI PRVI PIK ali Terazijama najbliži Tumbaković

Autor: Ilija Momčilović

Sport

28.06.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrućine tek što su stigle u Beograd posle hladnog i kišovitog početka leta, a na Terazijama 35 već ključa! Čelnici Fudbalskog saveza Srbije nemaju vremena ni da obrišu znoj sa čela: selektorsko mesto je upražnjeno, a sve su bliže odlučujuće bitke za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine, prvi put posle posta dugog dve decenije.

Ljubiša Tumbaković

Od sporazumnog raskida sa Mladenom Krstajićem posle kraha u Ukrajini (0:5) licitira se imenima naslednika, a Srpski telegraf saznaje da bi vrhuška srpskog fudbala najzadovoljnija bila da se kormila poljuljanog broda lati Dragan Stojković Piksi!

EH, TI MILIONI

Međutim, realnost je da se prvom piku daju najmanje šanse...

- Legenda poput Piksija bila bi pun pogodak! O njegovom fudbalskom znanju sa terena ne bi trebalo mnogo trošiti reči, a stekao je i kvalitetno trenersko iskustvo. Međutim, astronomske sume iz ugovora koje ima sa kineskim superligašem Gvangžu R&F (devet miliona evra godišnje) koče posao. Ostalo mu je još dve godine ugovora sa Kinezima i samo ako nađu boljeg od njega i sporazumno raskinu saradnju, FSS ima čemu da se nada. Međutim, za sada je Piksi samo pusta želja - kaže izvor našeg lista odlično upućen u dešavanja u srpskoj kući fudbala.

Totalno drugačija situacija je sa Ljubišom Tumbakovićem. Nakon što je dobio otkaz na mestu selektora Crne Gore jer je odbio da predvodi tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv tzv. države Kosovo, za bivšeg trenera Partizana zainteresovan je bio i neimenovani kineski klub, pa je u prvi mah opcija da preuzme "orlove" bila misaona imenica. Međutim, nezvanično, Kinezi su za sada odustali od posla, pa Tumba, koji je zbog pomenute situacije postao jedan od sportskih heroja u Srbiji, sada slovi za najozbiljnijeg kandidata da vodi naš tim već protiv Portugala 7. septembra, verujemo na krcatoj Marakani.

RADOMIR U KAZNI

Pored Piksija i Tumbe, za Krletovog naslednika viđeni su i Veljko Paunović, aktuelni trener Čikaga, i Radomir Antić. I dok Paun ima bar teoretske šanse da vodi ekipu čiju okosnicu čine igrači koji su kao omladinci upravo pod njegovom komandom pokorili svet 2015. godine na Novom Zelandu, čini se da je Antić sam sebe diskvalifikovao. Naime, problem sa njegovim ponovnim angažovanjem nije kao što se priča po kuloarima svađa sa počasnim predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem, nego kazna FIFA od dve utakmice suspenzije zbog nedoličnog ponašanja posle meča sa Australijom (1:2) na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine. Njegov izbor bi, dakle, značio da Srbija u ključne mečeve u kvalifikacijama mora da uđe bez selektora, te je zbog toga njegovo angažovanje najmanje verovatno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading