Kraj Beninove bajke, Senegal prvi polufinalista Kupa afričkih nacija!

Autor:

Sport

10.07.2019

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Senegala prvi je polufinalista ovogodišnjeg Kupa afrčkih nacija. Selekcija Alijua Sisea eliminisala je jedno od iznenađenja dosadašnjeg toka takmičenja Benin minimalnim trijumfom od 1:0. Pogodak odluke postigao je vezista Evertona Idrisa Gana Gej u 70. minutu posle lepe akcije i asistencije prve zvezde ove selekcije Sadija Manea.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Senegala

Bila je to kruna dominacije senegalskog tima koji je bio znatno bolji u drugom poluvremenu nakon što je jedva izbegao da ne primi pogodak u prvih 45 minuta. Benin je dominirao u prvom delu, a da su Pote ili Munije iskoristili dobre prilike u kojima su se našli verovatno bi još jedan favorit pao na putu do finala.

Ovako, Senegal se konsolidovao u nastavku, preko razigranog Manea opasno i konstantno pretio, a samo gol je nedostajao pa da napadač Liverpula bude proglašen i najboljim pojedincem ovog susreta. Istina, Mane ga je dao u 74. minutu, ali ga je glavni arbitar na asistenciju iz VAR sobe poništio zbog ofsajda.

Eto, prvi put je danas korišćena video pomoć na Kupu Afrike u istoriji i možda će ona značajno smanjiti kontroverze koje smo gledali prethodnih nedelja u takmičenju po grupama. 

Ipak, ni asistencija nije loš učinak za Manea, njegov sjajni tim koji čine listom zvezde evropskog fudbala (Kulibali, Konate, Nijang, Keita Balde...) opravdao je ulogu favorita i obezbedio vizu za polufinale. Senegalcima je u samoj završnici posao bio znatno olakšan nakon isključena štopera Benina Verdona u 83. minutu što je bio znak da počnu da slave

Benin može da bude ponosan na učinjeno u Egiptu ovog leta, a Senegalu ostaje da sačeka sutrašnji okršaj između Madagaskara i Tunisa kako bi saznao ime rivala u polufinalu, na putu do same završnice kontinentalnog šampionata u fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading