Otkriveno od kog tipa leukemije boluje Siniša Mihajlović!

Autor:

Sport

19.07.2019

07:13 >> 07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski trener Siniša Mihajlović (50) počeo je sa hemoterapijom na odeljenju instituta za hematologiju "Santa Orosla" u Bolonji nakon što mu je nedavno dijagnostikovana leukemija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Siniša Mihajlović

Legendarni fudbaler već četiri dana boravi u bolnici, a nakon detaljnih analiza utvrđeno je da on boluje od hronične mijeloidne leukemije ili CML.

Reč je o mutaciji u ćelijama, gde matična ćelija koštane srži stvara preveliki broj leukocita, odnosno belih krvnih zrnaca. Ovaj oblik leukemije javlja se uglavnom kod ljudi u kasnoj životnoj dobi, tačnije posle 50. godine života, a u većoj meri zahvata muškarce.

RepublikaFoto: Starsport
Siniša Mihajlović

Mihajlović će od starta morati da bude podvrgnut agresivnoj terapiji koja podrazumeva hemoterapiju i radioterapiju. S obzirom da je bolest hronična, tek posle nekoliko nedelja moći će da se daju prve procene. Ohrabrujuće je da je ovaj oblik leukemije izlečiv, ali da sve zavisi od organizma bolesnika.

Uprkos tome što je započeo borbu protiv teške bolesti, Mihajlović ne odustaje od svog trenerskog posla u Bolonji. Kako je saopštio italijanski klub, Miha svakodnevno komunicira sa igračima i članovima stručnog štaba.

Od trenutka kada je saopštio da boluje od leukemije, srpski stručnjak dobija veliki broj poruka podrške od kolega, bivših saigrača, navijača, a poslednja u nizu stigla je od fanova Lacija. Pristalice "nebeskoplavih" su ispred kuće u kojoj živi porodica Mihajlović u Rimu na ogradi okačili transparent s porukom: "Siniša će dobiti i najvažniju bitku."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading