(VIDEO) Đorđić zna recept za Dance: "Lob protiv Odenzea je priča za unuke!"

Autor:

Sport

05.08.2019

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atmosfera pred sutrašnji meč između Crvene zvezde i Kopenhagena polako dostiže tačku ključanja. Nekadašnji prvotimci srpskog šampiona pružaju veliku podršku ekipi Vladana Milojevića, a jedan od onih koji su u dresu srpskog šampiona zablistali baš protiv danskih klubova je i Bojan Đorđić.

RepublikaFoto: youtube.com/Lukas Gummesson
Bojan Đorđić

Švedski đak će zauvek pamtiti boravak na stadionu Rajko Mitić kao pozajmljen igrač Mančester junajteda u sezoni 2003/2004. Jedini pogodak na evrosceni postigao je protiv danskog Odenzea i to kakav…
- Period proveden u Zvezdi mi je najlepši u životu. Veliki sam zvezdaš i zadovoljstvo mi je što sam uspeo da ponovim uspeh mog oca. Dok sam bio u Zvezdi osvojili smo duplu krunu, a postigao sam i gol u Evropi. Prepričavam taj pogodak, o lobu protiv Odenzea pričaću i unucima. Na svakie 2-3 godine se odmaknem još pet metara, pa sad gvorim da sam mrežu zatresao sa 45 metara. Nadam se da će kao i meni i aktuelnim prvotimcima susret sa Dancima ostati u lepom sećanju -  poručio je Đorđić.

Aktuelna generacija Crvene zvezde pokušaće ovog leta da ponovi fenomenalne rezultate na evrosceni iz prethodne dve sezone.

- Uveren sam da možemo da ponovimo uspeh iz prethodne sezone. Ne smemo se zadovoljiti jednom godinom u Ligi šampiona i pobedom nad Liverpulom. Već je osetan efekat učešća u Evropi i jasno je da moramo da nastavimo u istom smeru. Sposobni smo da savladamo Kopenhagen, a onda i da vratimo dug Švajcarcima. Neophodno je da podržimo naš tim. Igrači osete energiju sa tribina i moramo da budemo uz njih - nastavio je bivši fudbaler Crvene zvezde.

U bogatoj fudbalskoj biografiji Đorđić je imao priliku da igra u Danskoj.

- Danci su uvek bili fudbalska institucija na Skandinaviji i igrali su uvek drugačije od Šveđana, Finaca i Norvežana. Dok su ostali pažnju usmerili ka engleskom stilu fudbala danci su gledali ka Nemačkoj pa ih umesto dugih lopti krasi pas igra ukrašena driblinzima. Kopenhagen je domanantan u domaćem šampionatu, osvojio je šest titula u poslednjih deset godina. Sa klupe ih predvodi sjajni trener Solbaken koji preferira formaciju 4-4-2, ali neretko zna da taktiku prilagodi rivalu pa u Evropi neretko igraju zatvoreno čekajući kontru -  zaključio je Đorđić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading