Evo kako je Terzić pričao s Vučićem o pomoći crveno-belima, a kome bi dao doživotne ugovore u Zvezdi!

Autor:

Sport

28.08.2019

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugu godinu zaredom srpski prvak igraće u elitnom evropskom takmičenju rame uz rame sa Realom, Barselonom, Bajernom, Liverpulom i ostalim "alama" evropskog fudbala. U čarobnoj noći "precrtan" je Jang Bojs, a manje od 24 sata posle još jednog epohalnog rezultata po klub sa "Marakane", direktor Zvezdan Terzić se vanredno obraća javnosti.

RepublikaFoto: Republika.rs
Zvezdan Terzić

- Ostvarili smo veliki uspeh plasmanom u ligu šampona, drugu godinu zaredom, treću godinu igramo grupnu fazu evropskih takmičenja. Kad pogledamo gde smo bili pre pet godina, mogu da kažem da je ovo nezabeleženo u istoriji kolektivnog sporta u Srbiji, od jednog kluba koji je bio pred gašenjem da sada igramo sa evropskim gigantima. Rezultat za ponos, nemamo vremena za likovannje, to ostavljamo našim navijačima, mi imamo mnogo posla - počeo je Terzić.
Pitanje, finansijski podstrek Zvezde?

- Zvezda raste kao klub, ciljevi rastu, lestvica. Zvezdi danas treba 25 miliona kao klubu. Sa malim budžetom nema šta da tražite na velikoj sceni. Pre par dana konstatovali smo, narod ne želi Zvezdu samo u domaćoj ligi već i na evropskoj sceni. Da bi oba bila u evropi moramo da stalno ulažemo. Fudbal je specifičan sport. Pričali su svi da bi bolje bilo da vraćamo dugove od prihoda koje smo imali. Ali mi smo morali sve da izbalansiramo. Da malo ulažemo u klub svuda. Ponovo ćemo izbalansirati vraćaćemo dug ali i ulagati u klub. Ja kad sam došao 2014., ja sam rekao ovaj posao znam da radim, ne trebaju mi pare samo mi treba vreme. Mi znamo da radimo ovaj posao. Zvezda ulaže u omladinsku školu infrastrukturu i prvi tim - nastavio je Terzić.

Koliko pojačanja se očekuje?

Zvezda je oformila svoj tim, Zvezda je limitirana sa 4 strana igraca, Zvezda ima 6 ili 7 - jasan je Terzić.

Oko Bena?
Ide u Abu Dabi ne bih govorio ime kluba - otkrio je Terzić.

Koju grupu bi voleli  oko Dinama iz Zagreba?

Ja bih voleo da dobijemo Dinamo da vidmo ko je bolji. Taj dvomeč bi izazvao mnogo predigri. Zvezda treba da pravi sportski imidž. Sa sportske strane bi voleo da dobijemo da se vidi da smo bolji. Ali bih voleo da prođe bez incidenta - rekao je Terzić.

Sto se tiče žrebanja?
Želim najveće klubove, narod želi da gleda najveće asove, najveće klubove. Narod je željan toga. Zvezda ume da igra na rezultat - nastavio je on.

RepublikaFoto: Starsport
El Fardu Ben

Oko 170 hiljada ulaznica, da li je stadion naš prevaziđen?
Nema mnogo većih stadiona u evropi od nas, mi smo išli sa niskim cenama. Zvezda ne može imati veći stadion od 50 hiljada ali u budućnosti će imati moderniji - iskren je Terzić.

O Boaćiju i interesovanju i dolazi li neki napadač?

Napadač neće doći. Imamo Tomanea, Boaćija i Pavkova. Jedan mora da ode Boaći ili Pavkov. Treba nam brzo krilo jedno. Narod u Srbiji mora da shvati da mi moramo da investiramo da uložimo u pojačanje, teško je dovesti igrača dobrog za 300 hiljada ali za milion i po je lakše. Mi svake godine obezbeđujemo budžet od prodaje igrača. Na razlici između prodaje i kupovine od toga se živi - jasan je on.

O Marinu?

Ja sada idem sa njim na ručam, on je lider, vođa, ljubimac navijača, odavno kvalitetniji igrač nije bio, ako se ja budem pitao on će do kraja karijere ostati. I sigurno ga prodati nećemo - iskren je on.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Marin

Ulaganje u infrastruktru, žalili su se švajvarski novinari kako moraju da se probijaju do mix zone kroz navijače? 

Jedino da napravimo novi stadion. Stadion je težak za rekonstrukciju. Problem je održavanja konferencije za medije. Ovih dana sam imao razgovore sa predsednikom Vučićem. On je stavio do znanja da će država ulagati u stadion Crvene zvezde. Država će obezbediti i do 100 miliona u ulaganja u stadion. Država će pomoći i Partizanu - rekao mi je gospodin Vučić.
Jang bojs ima 20 miliona od rentiranja svojih prostorija. Crvena zvezda je prihodovalo 4 i po miliona od ulaznica. Zvezda kora da traži alternativne izvore prihoda. Potreban je novi stadion sa izvorima komercijalnih prihod - nastavio je generalni direktor.

Srbija možda dođe na 15 mesto nacionalnog koeficijenta sta mislite o Partizanu?
Naravno da ću sutra navijati i zbog koeficijenta i zbog srpskog fudbala za Partizan sutra. Savi sam poželeo sreću, Vučelić mi je poslao čestitku. Nije lako doći do 15 mesta u nacionalnim ligama - istakao je Terzić.

Pitanje u vezi tenka?

Prevelika pompa je data, pogotovo negativna, u grbu Arsenala ima top, kakva je razlika između topa i tenka. Ljudi iz Uefe nisu previše pažnje tome dali. To su navijači sami doneli. Zvezdi kao klubu to ne smeta. To je simbol borbenog duha. Ništa van sportskog fer pleja - rekao je Terzić.

RepublikaFoto: Republika
Tenk na Marakani

O proslavi sinoć presedan je napravljen da igrači ne izađu u mix zonu, igraci slave na tenku, ciji je propust tu napravljen?

Nisam znao da igrači nisu došli da daju izjave medijima, a sta vama smeta sto su slavili na tenku. I treba da stavimo šlemove i da idemo na tenkove. Nećemo o tome da pričamo - rekao je Terzić.

 O Rodiću da li je na prodaju?

Nije igrač na prodaju, niti imamo ponude niti je u planu. Tržište je živo videćemo nikad se ne zna - otkriva Terzić.

Koliko vam je od sinoć ponuđeno novih igrača?

Sigurno je lakse dovesti igrača kad duže igrate u evropi - iskren je Terzić.

Koga bi ste sad doveli?

Zvezda ima dobar tim i Zvezdi sad niko ne treba. Mi imamo 3-4 vanserijaska talenta. I to ćemo iskoristiti. Nema potrebe da se dovodi još neko. Nećemo biti lak protivnik nikom u grupnoj fazi, a želja nam je osvajanje prvenstva - rekao je generalni direktor Zvezde.

Koliki je bonus od Gasproma?

Bonus je isti, ističe sledećeg leta. Nadam se da su ponosni na uspehe Zvezde. Bili su sa nama i u teškim uslovima. Nadam se da su prepoznali kakvu smo im reklamu doneli. Ubrzo ćemo pričati sa Gaspromom nadam se da cemo produžiti saradnju. Do sada je bilo 4 miliona od Gasproma, ali saslusaćemo njihovu ponudu - otkrio je Terzić.

O Degeneku? 

Otkupićemo ugovor Degeneka milion i po dolara je njegova cena i nadam se da ćemo ga uzeti - jasan je Terzić.

O Milojeviću, ističe mu ugovor sledećeg leta?

Ja bih voleo do kraja karijere da ostane, nadam se da ćemo postići dugoročan dogovor. On je srećan ovde - ceni Terzić.

Prosle godine je bio prihod 60 miliona?

Ne znam da li je realno da se to ponovi nadam se 20 miliona od Uefe i 5 miliona od ulaznica. Nećemo najbolje igrače da prodajemo. Mi smo imali rezervnu varijantu da prodamo igrače ukoliko se ne plasiramo u evropu. Ali sad nećemo. Mi prodajemo igraća samo ako je nesrećan. Ako želi on lično da ide dalje. Kao Bena, mi njega nismo hteli da prodamo. U februaru smo imali bolju ponudu ali nismo ga prodali - jasan je on.

Na izuzetno ružan način novinar Danasa se bavi o Agro banci?

I onda smo im trazili Agro banci da objasni sve šta smo sarađivali. Mi jesmo miljenici naroda ali samo da smo u skladu sa zakonom. Sve radimi transparetno. "Danas" se na ružan način bavio time u danu kao sto je juče. Mi ćemo da očistimo sve što imamo obaveza prema državi. Ne želim da se pravi imidž da Zvezda zivi na teretu građana - poručio je Terzić.

Uefa je zadovoljna ponašanjem naših navijača, oni su disciplinovani, jedina zamerka je što su stepenice blokirane. Nigde nema bakljade. Navijaci su jako korektni - zaključio je priču generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading