Neverovatna priča nove zvezde Premijer lige: Dvoje dece do 16. godine, jedna kraća noga, smrt oca od tumora...

Autor:

Sport

18.10.2019

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesli Moraeš, talentovani napadač iz Brazila, ovog leta je pojašao Aston Vilu, koja ga je iz Klub Briža dovela za 22 miliona funti

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vesli Moraeš, fudbaler Aston Vile

Snažni i visoki napadač polako je počeo da se isplaćuje, ima  četiri gola na osam mečeva. Nije to ni blizu učinka u Belgiji, gde je "eksplodirao" i postigao 17 golova.

Ali, strpljenje, rad, borba...nisu strani za Morašea koji ima neverovatnu životnu priču. Filmsku! 

Vesli je rođen u mestu nadomak Rija, Žuiza de Fora, u novembru 1996. godine gde je o sportu učio od oca koji se bavio fudbalom. Naučio je sina svemu pre nego što mu je dijagnostifikovan tumor na mozgu, postao je delimično nepokretan, a nažalost umro je kada je Vesli imao samo devet godina.

Mladi Brazilac je silno želeo da se bavi fubalom iako je rođen sa jednom kraćom nogom, i to za tri centimentra. Ali, nije ga to sputalo i demoralisalo u ostvarenju sna.

Bio je uporan, bavio se fudbalom, ali i izdržavao porodicu. Radio je u fabrici šrafova u Brazilu, ali je pored toga bio nestašan, tako da je vrlo rano postao otac. Dobio je sina sa devojkom Janom dok je još imao 14 godina!

Sa 16 je postao otac drugi put, ali sa drugom devojkom Marijom Eduardom, baš pre nego što će doći u Evropu u potrazi za karijerom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vesli u dresu Klub Briža za koji je igrao u 2016. do leta 2019. godine

Priču o svojoj deci, dečaka od 8 i devojčicu od 6 godina, otkrio je u intervjuu za "Skaj Sports".

- Kada sam imao 14 godina dobio sam prvo dete, a sa 16 i drugo. Kada sam dobio njih rekao sam sebi da moram da učinim sve kako bih postao profesionalac. Bilo mi je teško jer sam morao da radim preko dana, a uveče da idem na treninge. Sada kada igram mislim na njih, na moju majku, porodicu. Morao sam nešto da uradim, bio mi je potreban novac za decu. Išao sam od tima do tima pre nego što sam stigao do Slovačke. Šesti klub! Pomislio sam da ostavim fudbal, ali sam dobio šansu - ispričao je Vesli Moraeš.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vesli u dresu Aston Vile protiv Vest Hema

Kao poluprofesionalni fudbaler igrao je na probi u Atletiko Madridu, potom Nansiju i Evijanu. Niko od njih mu nije ponudio ugovor, ali jeste slovački Trenčin gde je zaradio transfer u Belgiju gde je igrao četiri sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading