Novi kandidat za Kovačevu zamenu: Čovek "trofej" uskoro na klupi Bajerna!

Autor:

Sport

03.11.2019

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poverenje Niku Kovaču oročeno je na naredne dve utakmice. U sredu u Minhen stiže Olimpijakos u Ligi šampiona, u subotu je na Alijanc areni derbi jeseni protiv dortmunske Borusije, na obe utakmice sedeće hrvatski stručnjak na klupi bavarskog giganta, ali ukoliko nastavi rezultatsko posrtanje izvesno će biti smenjen.

Fudbaleri Bajerna iz Minhena

Sve manje ljudi u vrhu kluba veruje u Kovača, a da mu se uveliko sprema naslednik postaje jasno na osnovu informacija Korijere delo sporta. Rimski dnevnik uverava da je prvi kandidat da zameni 48-godišnjeg stručnjaka – Masimilijano Alegri.

Od svih slobodnih trenera na evropskom tržištu, Maks je uz Žozea Murinja, natraženiji i po Italiji je već počelo da se priča kako bi njegova naredna destinacija mogao da bude baš Minhen. Ruku na srce, pisalo se kao u Bajernu postoje tri struje, samim tim isto toliko kandidata (Maurisio Poketino, Erik ten Hag i Ralf Rangnik), ali je posle debakla u Frankfurtu (1:5) sve češće se pominje da je Alegri kao favorit.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Masimilijano Alegri - Čovek zvani trofej(i)

Zasad nema informacija da li bi nekadašnji strateg Juventusa prihvatio ponudu, s obzirom da nije selektirao ekipu, ali kako treneri vole da kažu „u ovom poslu koferi su uvek spremni“, tako da ne bi trebalo isključiti tu opciju.

Možda je predstojeća reprezentativna pauza, upravo poslel derbija sa Borusijom, šansa za promene, jer je evidentno da Bajern ne igra prema očekivanjima i da mu je šok-terapija neophodna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Niko Kovač - Vreme u minhenskom Bajernu mu je isteklo, svi su mu okrenuli leđa

Ako neko zna kako se osvajaju trofeji onda je to Maks Alegri, jer je bio prvak sa Milanom, a na klupi Juventusa osvojio je šest uzastopnih Skudeta i četiri trofeja Kupa Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading