Italija masakrirala Jermeniju, devet komada u Palermu za 10/10, Norveška slavila u gostima!

Autor:

Sport

18.11.2019

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretposlednji dan poslednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine doneo nam je deset golova na jednoj utakmici. Veče je obeležila pobeda Italije od 9:1 protiv Jermenije, a susret je odigran na jednom zanimljivom stadionu, sa velikom, ali nažalost ugašenom istorijom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Italija sa 10/10 na Evropsko prvenstvo!

Iz grupe D na Evropsko prvenstvo plasirale su se selekcije Švajcarske i Danske, dok je Republika Irska ostala kratka za drugo mesto koje je ipak pripalo borbenim Skandinavcima. 

Švajcarci su bili ubedljivi u gostima protiv Gibraltara sa čak 6:1, pet igrača je postiglo golove, a dva je upisao Sedrik Iten, napadač Sent Galena.

U Dablinu  je Danska proslavila odlazak na EP, a domaćine je samo pobeda vodila na isto takmičenje.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Španija i Švedska su ubedljivim pobedama proslavili odlaske na kontinentalno takmičenje. Furija je tukla Rumuniju sa 5:0, dok su "žuto-plavi" bili bolji sa 3:0 od Farskih Ostrva.

Rival Srbije u bažu za Ligu nacija, Norveška je slavila u gostima sa 2:1 protiv Malte.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

A sada prelazimo na događaj večeri! Italija je do nogu dotukla Jermeniju sa 9:1 na stadionu "Renco Barbera" i tako se na Evropsko prvenstvo plasirala sa svih deset pobeda, odnosno tridest bodova i gol razlikom od +33! 

Strelci za "azure" bili su dva puta Imobile i Zaniolo, dok su po jednom pogađali Kjeza, Barela, Žoržinjo, Romanjoli i Orsolini.

Finska je u Grčkoj izgubila sa 2:1, ali je ipak u prethodnom kolu proslavila odlazak na prvo Evropsko prvenstvo u istoriji.

Naši susedi, reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je sa 3:0 u gostima protiv Lihenštajna. Četa Roberta Prosinečkog slavila je golovima Ćivića i Hodžića dva puta.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading