MIŠEVI POJELI VAR NA MEČU NICE I TULUZE!

Autor: Predrag Vuković

Sport

23.12.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko bi rekao da ovo može da se desi i kod Francuza. Prva asocijacija na Ligu 1 su Nejmar, Mbape, milioni, kamioni, tehnologija, glamur, sve pod konac... Ali izgleda da baš i nije sve tako sjajno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Neverovatna stvar se desila na meču između Nice i Tuluze (3:0) na Alijanc rivijeri pošto su miševi precvikali kablove i VAR nije radio! Organizator je to shvatio neposredno pred početak meča, pa je bilo kasno za bilo kakve popravke i utakmica je morala da bude odigrana! Sreća, nije bilo spornih detalja na utakmici, pošto je domaćin glatko slavio, a celo 19. kolo odigrano je u istom terminu zbog regularnosti, Francuzi odlaze na zimsku pauzu.

Iz oba kluba nije bilo žalbi na regularnost, očigledno, rezultat je uticao na to, međutim, ostaje dilema šta bi bilo da su se desile sporne situacije, odnosno da li bi potencijalno oštećena strana imala pravo da se žali upravi Lige i traži ponavljanje utakmica.

Zanimljivo je da ovo Francuzima nije prvi incident sa VAR tehnologijom. U januaru ove godine desila se situacija da je VAR prestao sa radom tokom debakla Monaka od Strazbura (1:5), a tada je besneo Tijeri Anri, bivši trener "kneževa".

- Pri rezultatu 2:1 četvrti sudija mi je rekao: "Izvinite, gospodine Anri, ali ne radi nam VAR". A baš tada je trebalo da dosude penal za nas - ljutito je tada rekao Anri.

Saudijac ugasio VAR da bi puno telefon?!

Nije VAR igračka za svakoga. Pre dva meseca dogodio se takođe neshvatljiv propust sa ovom vrlo skupom tehnologijom - ovog puta u Saudijskoj Arabiji. Na meču kupa Muhameda bin Salmana sudija nije mogao da dobije asistenciju kolega iz kontrolne sobe jer je jedan od zaposlenih radnika na stadionu izvukao je kabl iz struje kako bi napunio mobilni telefon, pritom prekinuvši napajanjem ceo VAR sistem!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading