Kraj jedne ere: Otišao jedan od poslednjih čarobnih virtouza srpskog fudbala!

Autor:

Sport

06.01.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kroz istoriju Crvene zvezde prodefilovalo je mnogo mađioničara sa loptom, od Šekularca, Piksija, Džaje, Deje Savićevića i posle mnogo godina došlo se do njega.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Marin

Stigao je kao veliko pojačanje u smiraj letnjeg prelaznog roka, sa fenomenalnom biografijom. U njoj je pisalo da je bio član evropskih velikana poput Čelsija, Verdera iz Bremena, Sevilje, Anderlehta, Olimpijakosa, itd...

Njegove magične poteze Marakana je pozdravljala sa skandiranjem njegovog imena, a sa crveno-belima je igrao dve grupne faze Lige šampiona uz onu "posebnu" šampionsku titulu koja je Crvenoj zvezdi donela treću zvezdicu i 30. trofej nacionalnog prvaka. 

Ostaće i upamćen kao strelac prvog gola prvaka Srbije u novijoj istoriji najelitnijeg evropskog takmičenja.

Tada je pri rezultatu 5:0 u korist Pari Sen Žermena u Parizu, postigao jedini i utešni pogodak za Crvenu zvezdu u gradu svetlosti.

Posle odlaska Vujadina Savića u kiparski APOEL i legendarnog Nenada Milijaša u penziju, od kluba je dobio veliku nagradu - broj deset na leđima i kapitensku traku. 

Ljudi su posmatrali tu odluku sa različitim mišljenjima, ali su na kraju prihvatili jednu činjenicu - nemački klinac srpskog kova je jedan od najboljih fudbalera u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana, a sigurno da će se njegovi slalomi kroz odbrane rivala prepričavati.

RepublikaFoto: Starsport
Virtouz srpskog fudbala

MARKO MARIN U CRVENOJ ZVEZDI:

UTAKMICA - 58

GOLOVA - 11

ASISTENCIJA - 24

1X ŠAMPION SRBIJE

UČESNIK DVE GRUPNE FAZE LIGE ŠAMPIONA ZAREDOM

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Marko Marin je pred Novu godinu i praznike bio gost Srpskog telegrafa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading