Dogovor je pao: Doni van de Bek je prva letnja bomba Real Madrida!

Autor:

Sport

15.01.2020

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transfer bomba će pući narednog leta, Doni van de Bek stiže u Real Madrid! Potvrde da je posao dogovoren stižu sa svih strana, a Kraljevski klub će Ajaksu platiti 55.000.000 evra na ime obeštećenja za mladog holandskog vezistu. Vatru je juče zapalio holandski novinar, a potvrda je u sredu stigla i od najuglednijeg španskog medija i najrelevenatnijeg izvora za dešavanja u Realu – madridske Marke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Doni van de Bek

Valentin Drisem, urednik fudbala u uglednom holandskom Telegrafu i jedno od najpoznatijih novinarskih lica u Holandiji je juče rekao da je Van de Bekov transfer ugovoren.

- Ne ove zime, ali sledećeg leta Van de Bek ide u Real Madrid. Slobodno možet da napišete i objavite. Sve je ugovoreno, Mančester junajted ne treba više da se raspituje - rekao je Drisen u svojoj TV emisiji.

Informaciju o letnjem transferu teškom 55.000.000 evra je Drisen u svom Telegrafu objavio još 6. decembra, a ovaj medij se do sada pokazao kao najpouzdaniji izvor za velike transfere u holandskom fudbalu.

Danas je i Marka ponovila priču pošto je proverila priču kod svojih izvora u klubu i dobila potvrdu. Marka javlja da je Real postigao dogovor sa igračem još letos, a da je sporazum sa Ajaksom postignut pre mesec i kusur dana. Baš kada je holandski Telegraf ekskluzivno objavio vest.

Real je i prošlog leta razmišljao o dovođenju Van de Beka, ali tada u klubu još nisu bili sigurni da li je Holanđanin pravo rešenje. Zinedin Zidan je hteo Pogbu, Florentino Perez i saradnici su bili više za ideju o dovođenju Kristijana Eriksena, a na kraju je postignut koncenzus da pojačanje u veznom redu bude Van de Bek.

Iako je Zidan zapeo za ideju o dovođenju Pogbe, Florentino Perez nije želeo Francuza iz Mančester junajteda iz više razloga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne dolazi u Madrid... Pol Pogba

Skup je, sklon povredama, problematičnog ponašanja i Real ne želi da ima bilo kakvog posla sa njegovim agentom Minom Rajolom. 

Zidan se nadao da će Perez popustiti, ali to se nije desilo. Isto tako je i Zidan blokirao dolazak Eriksena koji nije igrač po njegovom ukusu. Na kraju su se složili da dovedu Van de Beka.

Mladi Holanđanin ih je impresionirao tokom prošlogodišnjeg dvomeča u Ligi šampiona, a nastavili su da ga pažljivo prate i posle toga. Tranfer letos nije bio izvoidljiv jer Ajaks ni po koju cenu nije želeo da proda i Van de Beka posle odlazaka De Jonga u Barselonu i De Lihta u Juventus.

Međutim, igraču je tada obećano da će se Real vratiti po njega i Holanđanin je zbog toga odbio ponude Mančester junajteda i Totenhema. Real se zaista vratio krajem godine, ponudio 55.000.000 evra i Ajaks je pristao. Transfer bi trebalo da bude ozvaničen početkom juna.

Van de Bekov dolazak će značiti i gužvu u veznom redu Reala sledećeg leta. Pogotovo što se vraća Martin Edegard sa pozajmice iz Real Sosijedada i što se očekuje i transfer brazilskog vunderkinda Rejnijera.

Zato se očekuju i neki odlasci. Isko i Luka Modrić bi među prvima mogli da napuste Kraljevski klub.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading