Ševčenko: Momci, učite od Dekija!

Autor:

Sport

05.02.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prepodnevni trening Crvene zvezde 12. dana priprema u sportskom centru Regnum u sunčanom Beleku pokraj Antalije većina fudbalera srpskog šampiona pamtiće dok su živi. Naime, crveno-bele je na desetak minuta posetio niko drugi do Andrej Ševčenko (43), najbolji ukrajinski fudbaler svih vremena, koji je priredio Beograđanima najlepše moguće iznenađenje, a sve to zbog svog, kako nam je priznao, velikog prijatelja Dejana Stankovića, stratega lidera Superlige.

RepublikaFoto: Danijel Kokanović
Dejan Stanković i Andrej Ševčenko

MUK U TURSKOJ

Popularni Ševa, koji je od jula 2016. godine selektor Ukrajine i koju je sa klupe vodio na tri utakmice protiv Srbije (dve pobede i remi), u društvu Dejana Stankovića i zajedno sa stručnim štabom reprezentacije ušetao je graciozno na teren, baš onako kako je igrao tokom blistave karijere. Mnogi fudbaleri, ali i izveštači sa priprema Zvezde, morali su dobro da protrljaju oči i uvere se da gledaju u velikog Andreja, nekada najboljeg igrača Evrope. Oči ih nisu varale, to je glavom i bradom bio Ševčenko, koji boravi u regionu Antalije kako bi na delu video kandidate za nacionalni tim. Tik uz teren na kojem Zvezda trenira vežbaju i igrači Šahtjora, pa je, saznavši za to, Deki brže-bolje otišao da dovede svog nekadašnjeg rivala iz Serije A.

- Nisam ovde došao da dajem bilo kakve izjave, molim vas da me razumete. Ovde sam samo da bih se video sa velikim prijateljem Dejanom - obratio se Andrej srpskim izveštačima nakon što se srdačno izljubio sa Stankovićem i održao motivacioni govor Beograđanima.

SLUŠAJTE MISTERA

Ševčenko je okupio na centru terena čitav tim crveno-belih, koji je gledao u njega kao u božanstvo. Desni bek Zvezde Marko Gobeljić otkrio nam je šta im je to poručio Ukrajinac, koji je tokom igračke karijere osvojio 14 pehara sa kijevskim Dinamom, Milanom i Čelsijem.

RepublikaFoto: Danijel Kokanović

- Ševa je rekao da slušamo pomno Dekija, da upijamo sve njegove savete, da će sve leći na svoje i da će doći i dobri rezultati. Stvarno nam je velika čast što nas je makar i na desetak minuta posetila takva legenda - bio je dečački uzbuđen i iskren Gobelja.

Odložen meč sa Aktobeom

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće danas (15.30, Arena sport 1) protiv slovačkog prvoligaša DAC iz Dunajske Strede poslednju utakmicu na zimskim pripremama, budući da je zbog nedovoljnog igračkog kadra odložen sutrašnji meč sa kazahstanskim Aktobeom. Tako će meč sa klubom za koji navijaju isključivo Mađari u Slovačkoj biti generalna proba za nastavak sezone i meč Superlige sa Čukaričkim 15. februara na Banovom brdu.

Mrkela: Ben traži mnogo para

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela otkrio je da će do kraja prelaznog roka prvak Srbije sigurno prodati jednog napadača, i to na istok, možda i Miloša Degeneka, dok je neizvestan produžetak ugovora sa El Fardu Benom.

- Zvezdi nisu potrebna trojica napadača i zato ćemo jednog od njih sigurno prodati. Najjača ponuda je za Ričmonda Boaćija, a isto tako imamo i zvanične ponude za štopera Miloša Degeneka, pa možda i on napusti Marakanu. Obe ponude su sa istoka. Što se tiče produžetka saradnje sa Benom, Afrikanac traži više novca za platu od onoga što smo mu ponudili do sada. Ipak, nadam se pozitivnom ishodu pregovora - rekao je Mrkela u Beleku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading