Održani krizni sastanci u Sitiju, budućnost kluba pod znakom pitanja!

Autor:

Sport

16.02.2020

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Mančester sitija održali su seriju kriznih sastanaka povodom odluke UEFA da im zabrani takmičenje u evropskim kupovima u naredne dve godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Sitija

Jedan od primarnih bio je sastanak sa igračima koji je organizovao izvršni direktor prvaka Engleske, Feran Sorijano.

Njima je pokušao da objasni trenutnu situaciju i stanovište kluba u novonastaloj krizi kao i kako će se sve to odraziti na njih.

Do sastanka je došlo u subotu u popodnevnim časovima, a Sorijano je saopštio igračima kako će sankcije usloviti reorganizaciju u finansiranju kluba, a ukazao je i na efekte gubitka prihoda od evropskih takmičenja kao i potencijalne promene u primanjima.

U klubu strahuju da će nova situacija bitno uticati na to ko će od glavnih zvezda ostati u klubu i naredne sezone.

Takođe, mnogi veruju da bi sadašnja situacija mogla negativno da se odrazi i na pojedinačne ugovore.

Igrač koji bi, primera radi, želeo da napusti klub, mogao bi da tvrdi da se klub ponašao tako da je sebi uništio izglede da se takmiči u Ligi šampiona dve godine i tako ih ostavi bez prilike da zarade bonus za evro takmičenja.

To bi mogli da imaju kao argument u borbi da postanu slobodni agenti, ali je malo verovatno da bi se tako nešto moglo dogoditi, jer bi u ceo proces neminovno bila uvučena i FIFA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading