Situacija Luke Jovića je sve teža, ni Zidan nije nezamenljiv

Autor: Mocartsport/Republika

Sport

02.03.2020

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je Real Madrid letos platio 60.000.000 evra za transfer Luke Jovića, niko nije očekivao od mladog Srbina da izbaci Karima Benzemu iz startne postave i da rešeta mreže kao u Nemačkoj. Ali niko nije ni očekivao ni da će Jović devet meseci posle dolaska u Madrid biti treći špic u ekipi Zinedina Zidana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

Situacija za srpskog reprezentativca se pogoršava umesto da se popravlja kako sezona odmiče.

Osim manjih problema sa povredom kuka zbog koje je propustio jednu utakmicu, u ostatku sezone je biuo zdrav i u konkurenciji za tim. Zidan mu je pružio šansu na 24 utakmice u kojima je 16 puta ulazio sa klupe, sedam puta je zamenjen i samo jednom je proveo na terenu svih 90 minuta. Za 770 minuta na terenu je postigao dva gola. 

Poslednja dešavanja i trenerove odluke govore da je i Zizu došao do granice strpljenja. Iako je džentlmenski branio Luku kroz izjave, pozivao na strpljenje i pokušavao da skine pritisak sa njega, sada je na delima pokazao zaokret. Rešio je da pruži šansu Marijanu Dijasu.

Zidan nije digao ruke od Jovića, ali i da će srpskom napadaču biti sve teže do kraja sezone. Trener Reala više neće moći da ignoriše Dijasa, Jović će dobijati manje šansi, a Benzema je i dalje neprikosnoven. Možda nova konkurencija probudi Jovića. Možda mu Dijasov primer posluži kao motiv. Osim nedostatka golova, ono što se u Madridu zameralo Joviću je nedostatak truda i entuzijazma kada bi dobio šansu sa klupe u poslednjih desetak minuta. Pogotovo u meču protiv Mančester Sitija.

Možda bi Mančester Siti mogao da mu bude prekretnica. Real neće imati drugog izbora osim da napadne Građane u revanšu. Šanse za prolaz mu nisu velike, ali nisu bile ni Ajaksove lane u Madridu. Zidanu će u Mančesteru biti potrebna sva moguća ofanzivna sila koju ima na raspolaganju. U tu bi možda Jović mogao da dobije šansu koja će mu lansirati karijeru u Realu. Takve šanse se ne dešavaju često u velikim klubovima. Bane Ivanović ju je u Čelsiju čekao sedam-osam meseci i iskoristio je kada je sa dva gola Liverpulu pokazao da zaslužuje dres Plavaca.

Jovićevo vreme polako curi, a ovo koje je do sada imao, nije iskoristio na pravi način. Nije mu pomogla ni prilično haotična situacija van kluba. Svađa sa selektorom Tumbakovićem, napuštanje pa vraćanje u reprezentaciju, razvlačenje po tabloidima i trač rubrikama na koje se i sam upecao i ušao u prepriku preko društvenih mreža.

Zidan još pokušava da amortizuje nedostatak Jovićevih golova ali neće moći još dugo. Na kraju, ni Zidan nije nezamenjiv. Takvih u Realu nema. Nisu to čak bili ni Raul, ni Kasiljas, pa neće ni Zidan. A čini se da je Zizu jedini zaštitnik Jovića u Madridu trenutno. Ipak, sve ima svoju granicu i ni Zidan ne može da rizikuje da zbog nedostatka golova ostane bez pobeda. A bez pobeda nema trofeja. A bez trofeja se zna šta sledi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading