Lacio doneo veliku odluku: Mozak "nebeskoplavih" mora da potpiše novi ugovor!

Autor:

Sport

02.03.2020

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lacio igra neverovatnu sezonu i sjajan fudbal, a jedan od najzaslužnijih za to je španski vezista Luis Alberto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Lacija

Španac je mozak igre "nebeskoplavih". Dok Ćiro Imobile rešeta mreže, a Sergej Milinković Savić bukvalno radi sve kao srce tima, Luis Alberto je mozak.

Sjajni plejmejker je prvi asistent Serije A sa 12 nameštenih golova. Pride je i postigao četiri. Igra Lacija najviše zavisi od trojice pomenutih igrača, a klub je spreman da ih stavi i u finansijsku ravan.

Lacio nudi Luis Albertu produžetak ugovora do 2024. godine pošto mu aktuelni ističe u leto 2022. godine.

Rimljani nude Špancu skoro duplo veći ugovor i povišicu sa aktuelnih 1.800.000 evra po sezoni na 3.000.000 evra godišnje čime bi ga stavili  u ravan sa dvojicom najplaćenijih u timu Imobileom i Milinković Savićem koji zarađuju po 3.500.000 evra godišnje.

Doveli su ga pre skoro četiri godine kao skoro nepoznatog igrača iz Liverpula i platili su tada 4.000.000 evra. Danas Španac košta makar 10 puta više, a Everton se pominje kao zainteresovan.

Ipak, čini se da bi Luis Alberto najradije ostao u Laciju. Ponuđen mu je dobar ugovor i nema razloga da menja sredinu u kojoj ima sjajan status.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Alberto i Simone Inzagi

Letos je malo provocirao gazdu Lotita i flertovao sa Seviljom u kojoj je ponikao ali nikada nije dobio pravu šansu. Ipak, Lacio je tada ostao čvrst u stavu da nije na prodaju i da pripada klubu. 

Lotito je u prošlosti imao loša iskustva sa Pandevom, De Frajom, Keitom Baldeom i Biljom i sada više ne želi da ponovi te greške, odnosno da mu igrač uđe u poslednjih godinu ili dve ugovora. Insistira da Luis Alberto preseče što pre i da se obaveže na dugoročnu vernost klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading