Kokeza i fudbaleri pomažu Infektivnu: Cilj je da skupe 100.000 evra!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" pomažu instituciju od koje zavise životi najvećeg broja građana Srbije zaraženih koronom.

RepublikaFoto: Starsport
Slaviša Kokeza

Na muci se poznaju junaci. U teškom periodu za čitavu planetu, pa tako i Srbiju, predsednik FSS Slaviša Kokeza i najbolji fudbaleri naše zemlje odlučili su se na herojski gest.

"Orlovi" su se dali u akciju prikupljanja sredstava za pomoć instituciji od koje zavise životi najvećeg broja građana Srbije koji su zaraženi koronavirusom. Reč je o Klinici za infektivne i tropske bolesti "Prof. dr Kosta Todorović" u Beogradu (u narodu poznatija kao Infektivna), čiji kapaciteti se polako popunjavaju usled porasta broja onih koji su zaraženi ili potencijalno zaraženih koronavirusom.

INTERNI DOGOVOR

Kako saznaje Srpski telegraf, predsednik srpske kuće fudbala i fudbaleri odlučili su da skupe najmanje 100.000 evra kako bi ova institucija od javnog značaja za zdravlje čitave zemlje mogla što efikasnije i što bolje da se suoči sa svim problemima koji je u narednom periodu očekuju.

Bokseri u akciji "Mladi za stare"

Bokserski savez Srbije pridružio se akciji Vlade Republike Srbije i predsednika republike u teškim trenucima za našu zemlju, za vreme vanrednog stanja i borbi protiv širenja virusa KOVID-19. I to kroz poziv i apel svim klubovima da pozovu takmičare, članove, rekreativce da se jave Crvenom krstu u njihovim gradovima i učestvuju u akciji "Mladi za stare" da bi što više ugroženih ljudi ostalo kod kuće.

- Predsednik FSS Slaviša Kokeza i fudbaleri Srbije dogovorili su se da skupe novac za pomoć Infektivnoj klinici u Beogradu. Interni dogovor između predsednika i igrača je da suma ne bude ispod 100.000 evra. Očekuje se da u narednim danima realizuju donaciju koja će pomoći funkcionisanje klinike i olakšati njen rad u periodu vanrednog stanja - priča naš sagovornik blizak vrhu FSS.

Fudbaleri su sa oduševljenjem prihvatili ovu ideju jer su svesni da njihovo malo nekome može mnogo da znači, a među njima je i Antonio Rukavina, desni bek Astane, koji se trenutno nalazi u Karantinu u Kazahstanu.

FENOMENALNA IDEJA

- Prvi put od vas čujem za tu inicijativu, ali moram da kažem da je ideja fenomenalna i da ću, naravno, učestvovati. Ko god da se setio ove inicijative, treba mu skinuti kapu. Svi bi trebalo da uradimo tako, da pomogne ko koliko može, jer su ovo teški trenuci ne samo za našu zemlju već za čitavu planetu - izjavio je Rukavina za Srpski telegraf i dodao:

- Do pre nekoliko meseci niko nije mogao da pretpostavi da bi ovakva stvar mogla da nas zadesi. A sad vidimo koliko smo bukvalno nemoćni pred jednim virusom. Podržavam mere koje je uvela Vlada Srbije i nadam se da će imati efekta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading