"Korona udara jako na finansije"!

Autor:

Sport

04.04.2020

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od vodećih čelnika minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige očekuje da će kriza izazvana koronavirusom ostaviti posledice na tržište.

RepublikaFoto: E stock/Dušsan Milenković
Karl-Hajnc Rumenige

- Svaka kriza sa sobom nosi i šansu. Sume na ime obeštećenja i plata igrača već dugo nezdravo rastu. Koronavirus i svetska kriza koju je prouzrokovao dovešće do toga da će stalno skuplje, brže i više konačno prestati. Ponuda i potražnja će regulisati tržište i iznova će ga izbalansirati - istakao je Rumenige u intervjuu za magazin „51“ i dodao:

- Ono što se trenutno događa je usporavanje života. Fudbal sa time mora disciplinovano da se nosi. Svako ko voli naš sport nada se da ćemo se što pre vratiti na teren. Ali, kada će se to dogoditi, niko ne može sa sigurnošću da kaže. Kada taj trenutak bude došao, naravno u dogovoru sa vlastima, nadam se da će fudbal doprineti tome da se što brže vratimo u normalno stanje. Ipak, sada je zdravlje važnije od svega - rekao je Nemac.

On je podsetio na finansijske gubitke sa kojima se klubovi suočavaju.


- Trenutno su prihodi svih klubova praktično svedeni na nulu. I Bajern je time pogođen. Ali, mi imamo veliku sreću da smo uštedeli u poslednjih nekoliko godina. Ta činjenica sada nam omogućava da možemo da podržimo i solidarišemo se sa ostalima. Jaki sada moraju da nose slabije - zaključio je 64-godišnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading