Ozbiljan udar na Srbina: Katai je RASISTA, dva meseca me nije ni pogledao, samo sa njim nisam mogao da razgovaram!

Autor:

Sport

12.06.2020

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Katai više nije član Los Anđeles Galaksija pošto je sporazumno raskinuo ugovor zbog skandala koji je izazvala njegova supruga Tea Katai.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Katai u dresu Los Anđeles Galaksija

Bivši saigrač Aleksandra Kataija iz Čikaga govorio je o slučaju koji je potresao planetu.

Podsećanja radi, ona je na Instagramu komentarisala demonstracije u SAD povodom ubistva Džordža Flojda, stavivši se na stranu policije, upućujući rasističke uvrede...

To je srpskog fudbačera na kraju koštalo posla. 

Klub je odlučili da okonča saradnju sa Srbinom, mada neki navijači nisu bili zadovoljni, jer ga nije otpustio nego mu isplatio deo garantovane plate.

Takođe, Kataijev bivši saigrač iz Čikaga, afroamerički napadač Si Džej Sarpong, gostovao je u jednom podkastu i kazao da "nije iznenađen" time što se desilo i da mu je posle ovog događaja "sve kliknulo u glavi".

- Kada sam to video šta je uradila njegova žena - to je samo potvrdilo šta sam već iskusio. Dobro je pričati o ovome jer sam došao iz Filadelfije poslednje nedelje prelaznog roka, došao sam iz svlačionice u kojoj je bilo 60 odsto crnaca, dok su u Čikagu bila možda trojica - rekao je Sarpong i dodao: 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Si Džej Sarpong (crveni dres sa brojem 9)

- Pokušavao sam da pričam sa svima, da se uklopim... Kunem se da me Katai prva dva meseca u klubu nije ni pogledao u oči!Šta se tu dešava... Razmišljao da ne budem taj tip koji će razmišljati o tome jer sam crnac. Sećam se da je bilo toliko loše da sam mislio da mi nije dodavao loptu i kada sam bio u situaciji da postignem gol, ali on je šutirao i sa nemogućih pozicija - izneo je sramne optužbe napadač iz Virdžinije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Katai

Kataijev nekadašnji saigrač iz Čikaga je kazao i da je gledao snimke utakmica na kojima je tražio svoje greške i pokušavao da vidi šta je to činio loše, zbog čega mu Aleksandar Katai ne bi dodao loptu, a sada posle slučaja "Tea Katai" misli da je to bilo zbog rasizma.

Povremeni reprezentativac Srbije je sada slobodan igrač, a spominje se da bi mogao da se vrati u Crvenu zvezdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading