BOMBA: BOAĆI U GVANGŽUU ZA 10.000.000 EVRA?!

Autor:

Sport

16.12.2017

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golgeter iz Gane Ričmond Boaći gotovo izvesno postaće četvrti najskuplji fudbaler u istoriji Crvene zvezde jer bi u januarskom prelaznom roku trebalo da pojača redove najbogatijeg i najdominantnijeg tima Kine Gvangžu Evergrandea, i to za impozantnu sumu od 10.000.000 evra

RepublikaFoto: Starsport
Egzekutor: Boaći slavi, dok rivali tuguju

On bi tako preskočio Pericu Ognjenovića i Roberta Prosinečkog, koji su za sume od 8.000.000 evra pojačali redove Reala iz Madrida.

ISPIS U DERBIJU

Ukoliko se transfer Ganjanina u Kinu ostvari, ispred njega bi na listi najskupljih igrača Zvezde ostali samo legendarni Darko Pančev (12 miliona u Inter), Goran Drulić (13 miliona u Saragosu) i apsolutni rekorder Dejan Stanković, za kojeg je Lacio u sezoni 1998/99 izdvojio 15.000.000 evra.

Za Boaćija postoji ogroman red evropskih klubova. VBA, Njukasl, Ren, Bordo, Bešiktaš, Anderleht, pa i Čelsi samo su neka od imena koja su se vezivala uz momka koji je na Marakanu došao zimus iz italijanske Latine kao slobodan igrač. I napravio pravu pometnju jer je na 51 utakmici u 2017. godini postigao čak 42 gola, od čega 39 u crveno-belom dresu. Potvrdio je klasu i za "ispis" postigao gol i na 156. večitom derbiju, kojim je sačuvao Zvezdu na devet bodova razlike u odnosu na Partizan.

Sportski direktor kluba iz Ljutice Bogdana Mitar Mrkela potvrdio je u razgovoru za Srpski telegraf da će Boaći srušiti transfere Roberta Prosinečkog i Perice Ognjenovića.

- Da bi se transfer ostvario, tri strane moraju da se dogovore. Dva kluba i igrač. Mi nećemo Ričmondu stajati na putu oko izbora nove sredine. Za njega postoji ogromno interesovanje finansijski moćnih klubova. Mogu samo da konstatujem ono što i vi, oboriće rekorde Robija i Perice - izjavio je Mrkela.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubimac "Delija": Boaći u zagrljaju sa Kangom

KANAVARO ČEKA

On je dodao da Zvezda neće morati da traga za zamenom za Ganjanina jer je Aleksandar Pešić u fenomenalnoj formi, kao i Milan Pavkov, koji je na pozajmici u niškom Radničkom.

- Imamo igrača reprezentativnog kalibra na toj poziciji, govorimo o Pešiću. Imamo Pavkova, koji je drugi strelac Superlige.

Što se Boaćija tiče, njega bi u novom klubu trebalo da dočeka legendarni Fabio Kanavaro, koji je na klupi zamenio vremešnog Brazilca Luiza Felipea Skolarija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading