Ko će u Zvezdu na zimu? IVANIĆ BOLJI, ĐURIČIĆ REALNIJI

Autor:

Sport

20.12.2017

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FK Crvena zvezda ima velike planove za zimu. Međutim, pozicija organizatora igre biće ključno mesto u timu, a u fokusu se već duže vreme nalaze Mirko Ivanić iz BATE-a, te Filip Đuričić iz Sampdorije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivanić će se teško priključiti Krstičiću u Crvenoj zvezdi

Bivši izdanak Zvezdine škole Filip Đuričić nema skoro nikakvu minutažu u Sampdoriji i slobodno se može reći da stagnira poslednjih nekoliko sezona. Sa druge strane, Mirko Ivanić igra na visokom nivou četvrtu sezonu za redom i u tom smislu ima prednost u odnosu na Đuričića.

Filip Đuričić zato sigurno ima prvenstvo u planovima uprave crveno-belih, koji bi kao i Nenad Krstičić mogao da rehabilituje karijeru eventualnim povratkom u srpski fudbal. Ono što je dodatni plus za nekadašnjeg reprezentativca jeste i činjenica da bi u januaru mogao da pojača Crvenu zvezdu bez obeštećenja, pošto mu ističe ugovorna obaveza sa klubom iz Đenove.

Mirko Ivanić je, sa druge strane, u jesenjem delu sezone igrao za BATE u Ligi Evrope i to znači da Zvezda ne bi mogla da ga koristi u mečevima eliminacione faze pomenutog takmičenja, dok bi Filip Đuričić mogao da bude registrovan za evropske mečeve.

Na kraju dolazimo do toga da će obojica tokom zime imati i ponude iz inostranstva, to znači da Zvezdu čeka borba za pomenutu dvojicu, a valja napraviti dobar izbor jer gomilanje igrača nije opcija. Ivanić je sigurno interesantniji inostranim klubovima, pošto je bio jedan od najboljih fudbalera ove jeseni u redovima beloruskog prvaka, pa će konkurencija, samim tim i cena, biti daleko veća nego u slučaju Filipa Đuričića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading