RAMBO PETKOVIĆ: Pašim se da se ne obrukamo kao 2006. godine

Autor:

Sport

03.02.2018

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Plašim se da se sa repreznetacijom ne obrukamo u Rusiji kao na Svetskom prvenstvu 2006. godine u Nemačkoj"- poručuje proslavljeni fudbaler Dejan Rambo Petković.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Dejan Rambo Petković

On je u petak posetio ekipu Crvene zvezde u Antaliji na pipremama, a onda se u razgovoru sa novinarima dotakao i državnog tima Srbije. 

"Orlovi" će u Rusiji snage u grupnoj fazi odmeriti sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom, koji Rambo poznaje bolje nego srpsku reprezentaciju.

Prema njegovim rečima, sam plasman na Mundijal je uspeh, samo se pribojava nekog brukanja. Konkretno, prisetio se 2006. godine, kad je tadašnja reprezentacija Srbije i Crne Gore predvođena Ilijom Petkovićem izgubila od Holandije (1:0), Argentine (6:0) i Obale Slonovače (3:2).

- Biću u Brazilu, radiću za televiziju. Biće uživanje i malo strepnje 27. juna. Bojim se, ali ne zbog Brazila. To je nebitno. Važno je da odigraš protiv Kostarike i Švajcarske. Šta sad, treća utakmica Brazil, dođi bre sa šest bodova, pa igraj opušteno - rekao je Rambo. 

On je dodao da ga plaši situacija u reprezentaciji posle smene selektora Slavoljuba Muslina.

- Bojim se zbog situacije kod nas. Plasirali smo se i to je odlično. Međutim, plasirao se jedan stručni štab, sad je novi, treba se prilagoditi pred Svetsko prvenstvo. Nije to lako. Selektor je početnik. Mnogih stvari se bojim. Sa druge strane, šta ima da se bojim. Cilj je bio da se plasiramo, a ne sad da budemo prvi tamo. Naravno, kad se takmičiš, želiš što bolji rezultat. Ali poslednje takmičenje, pretposlednje, nismo bili baš kako treba. Pogotovo 2006. godine. Ja se samo bojim da to ne ponovimo - rekao je Petković.

Kad je reč o pojedincima, izdvojio je jedino krilnog vezistu Sautemptona Dušana Tadića, mada ga i on pomalo brine.

- Imamo mi dobre igrače. Nemamo sad nekog ko se ističe, da uperiš prstom u njega i kažeš - e ovaj je naš, kao recimo Nejmar ili Mesi. Imamo dobar tim, dobru odbranu, nekoliko igrača koji igraju dobro. Za mene je najbolji igrač kod nas Dušan Tadić, ali on nije standardan u svojoj ekipi - jasan je Rambo.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Dejan Rambo Petković i Vladan Milojević

Kad je reč o onom što je video u Zvezdi, najviše su ga oduševile njegove Nišlije. Iako je Ričmond Boaći povređen, Petković ne brine da će ga Aleksandar Pešić adekvatno zameniti.

- Smatram da imamo šansu protiv CSKA, jer imamo dosta dobrih igrača. Nažalost, Boaći se povredio, ali ako ne bude mogao da igra, naći će se valjda neki dobar igrač da ga zameni. Pešić je tu, moj zemljak.  Svako ko je kvalitetan treba da igra u Zvezdi, ali drago mi je da ima dosta Nišlija. Tu su braća Ivan i Luka Ilić, oni su kao moja deca, Nemanju Radonjića znam još dok je igrao u Nišu, znam i njega i Andriju Živkovića, a Pešić je iz mog sela, i njega znam kad je bio dete. Niški kraj je prepun talenata - pohvalio se Rambo.

Ranije je Zvezd dovodila dobre Južnoamerikance, kao što su Borha i Evandro, ali poslednjih godina mučila se da pogodi sa igračem sa tog podneblja. Prema Petkovićevim rečima, tamo više nema robe za Zvezdu.

- Zvezda nema mogućnost, a nema ni potrebe da kupuje iz Brazila. Otišao je brazilski fudbal mnogo gore sa cenama. Sad je gotovo nemoguće priuštiti igrača koji po kvalitetu odgovara Crvenoj zvezdi. Možeš jedino da uzmeš dete koje ne poznaješ i dovedeš ga. Svaki poznat je milionski, a to Zvezda ne može da priušti - objasnio je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading