Konte "savetuje" upravu: Ne budite glupi da mi date otkaz!

Autor:

Sport

11.02.2018

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Loša forma Čelsija u najgorem mogućem momentu po Antonija Kontea. "Plavce" očekuju dueli sa Barselonom u Ligi šampiona, odnosno mančesterskim rivalima Sitijem i Junajtedom u Premijer ligi, a Italijan nastavlja verbalno prepucavanje sa upravom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Konte: Ne nastavlja se saradnja sa trenerom zbog činjenice da li smo nešto osvojili

Uprkos lošim rezultatima u poslednje vreme Konte smatra da je on prava osoba za Čelsi i da bi i naredne sezone trebalo da vodi klub, pošto je to jedini smislen potez.

- Ne nastavljate saradnju sa trenerom zbog činjenice da li je osvojio nešto u jednoj sezoni ili nije, već zato što verujete u njega i njegovu viziju. Na tome bazirate budućnost. Nije samo stvar u osvajanju trofeja, jer to nije lako. Nikako. Pogotovo u Engleskoj. Možete da osvojite trofej ali, opet, klubu to može da bude nedovoljno i može da vas otpusti. Istovremeno, klub može i da vam ukaže poverenje i dozvoli da nastavite posao, bez obzira na neuspeh, kako biste izgradili nešto važno u budućnosti - kaže Konte.

Konte je onda izrekao možda i ključnu rečenicu u datom trenutku.

- Postoje glup i inteligentan način da se reši problem. Cenim mišljenje drugih ljudi. Ako klub odluči da raskinemo ugovor, ne znam kada, to će biti zato što nisu zadovljni mojim radom. Kao što znate, moj ugovor ističe u junu 2019. i sa moje tačke gledišta postoji želja da ostanem i da radim za ovaj klub i sledeće godine - poručio je Konte. 

Na priče da njegov status utiče na izdanja fudbalera na terenu, Konte je rekao da ne veruje u to.

- Iskreno, mislim da moja budućnost ne može da utiče na igrače. Opet, još posle prvog poraza protiv Barnlija mopgao sam da dobijem otkaz. Moji igrači su se navikli na glasine i spekulacije. Nemam zamerki ni na jednog od njih. Svakoga dana mi na treninzima pokazuju da možemo da prebrodimo krizu, ali ovde godovrimo o ekipi koja je četvrta u Premijer ligi i koja se sprema za okršaj sa Barselonom u Ligi šampiona. To smo zaboravili. Dakle, imamo neke uspeha. Znamo da nije dobro kad vežeš dva poraza, da situacija nije laka, ali možda će nam to poslužiti kao otrežnjenje - zaključio je Antonio Konte čiji tim sutra uveče dočekuje Vest Bromvič Albion na zatvaranju 27. kola Premijer lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading