DULJAJ PRED NORDSJELAND! Govorio o mogućoj SMENI, pa pomenuo i Zvezdu!

Autor:

Sport

30.08.2023

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je pred revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu konferencija protiv danskog Nordsjelanda da će njegova ekipa ići na pobedu, ali ne obećava da će nadoknaditi minus od pet golova.

DULJAJ PRED NORDSJELAND! Govorio o mogućoj SMENI, pa pomenuo i Zvezdu!

Foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan

Nordsjeland je u prvom meču odigranom prošle nedelje na svom terenu pobedio 5:0.

Šef struke "parnog valjka" je naglasio da uprkos na izgled nemogućoj misiji, ekipa ima veliki motiv da stigne do pobede koja bi značila i klubu i srpskom fudbalu.

- Motiv ekipe je u tome što igramo na našem stadionu i što želimo da popravimo utisak posle svega lošeg što smo pokazali u Danskoj, gde smo se osramotili. Moramo da budemo hrabriji, agresivniji, idemo na pobedu pred našim navijačima. Ne mogu da obećavam velike stvari, niti da pretim nekome ko me pobedio 5:0, ali mogu da obećam da ćemo ići na pobedu. Neće biti kalkulacija, igraćemo u najjačem sastavu koji imamo u ovom trenutku - rekao je Igor Duljaj na konferenciji za medije.

Trener Partizana uprkos svemu očekuje podršku sa tribina iako su najverniji navijači crno-belih zakazali protest pre utakmice protiv čelnih ljudi kluba i neće biti na tribinama stadiona u Humskoj.

Republika

Foto: Starsport

 

- Verujem da će biti svih 15 hiljada navijača koliko možemo da prodamo ulaznica. Ovi momci su zaslužili podršku. Ako i ispadnemo iz Evrope, biće važno šta ostavljamo klubu u igračkom smislu. Čeka nas dugo prvenstvo, borba za prvo mesto, za dobru poziciju za sledeću sezonu u Evropi. Od srca želim Crvenoj zvezdi, TSC i Čukaričkom da osvoje što više bodova u Evropi jer je svaka pobeda važna za srpski fudbal i za neke naredne sezone. Mi ćemo pokušati da pobedimo da bi pomogli i srpskom fudbalu, a ako nam se ukaže prilika za više, probaćemo da je iskoristimo.

Osvrnuo se i na nacionalne kofecijente i bodove, pomenuvši tom prilikom i večitog rivala.

- Ako pričamo da smo već izostali, onda naravno da će biti veliki udarac za klub, posebno zbog finansijske situacije, s druge strane, važno je ono što ostaje, koji su to igrači, koji ostaju. Koji je tim koji ostaje, ne smemo da zaboravimo da imamo izuzetno važno prvenstvo, gde sezona dugo traje i gde postoji borba za prvo mesto, borba za pozicije koje vode u Evropu i mogu da donesu stabilnost ovome klubu. Ja od srca ono što želim sebi, ja želim i komšijima, Crvenoj zvezdi, TSC-u, Čukaričkom, da osvoje što više bodova, jer je to izuzetno važno za naš fudbal, jer je to interes našeg fudbala, da osvajamo sve više bodova. To pričam od srca, što želim sebi, želim i njima, nemam problem s time. Samo sportska priča.

Foto: star sport

 

Nije želeo Duljaj da komentariše i navode o eventualnom otkazu, jer kako kaže - to će doći jednog dana svakako.

- Pre ili kasnije će do toga doći, ja sam stvarno opušten, ja taj pritisak ne osećam. Teško je da neko može da napravi vrstu pritiska preko medija, ono što je važno jeste da ne utiče na tim, pitali su me, treneru, šta se piše u novinama. Igrate za sebe, za svoju porodicu i za Partizan i najbolji odgovor je bio pobeda protiv Javora. Niste vi ovde zbog mene, zbog kluba, zbog Partizana, mi smo ovde, trenutno smo tu, jednom ćemo otići, najvažnija je ekipa, da budu u fokusu, da se ne remeti mir, jer su oni najvažniji - zaključio je Igor Duljaj.

Mladi fudbaler crno-belih Nemanja Trifunović je istakao da je spreman da pomogne ekipi.

- Svestan sam da igram u jednom od najvećih klubova na ovim prostorima i pritisak je normalan, bilo da je u pitanju Evropa ili domaće prvenstvo. Pričali smo međusobno, svi želimo pobedu, a uz naše navijače sve je moguće - istakao je Trifunović, koji je početkom ove sezone debitovao za Partizan u takmičarskim utakmicama, a prošle nedelje je upisao i prve evropske minute u dresu crno-belih.

Utakmica između Partizana i Nordsjelanda biće odigrana u četvrtak (21.00) na stadionu u Humskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading