MESI: Nema više Ćavija, lopta ide "kroz" mene

Autor:

Sport

16.03.2018

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih igrača svih vremena Lionel Mesi je ove nedelje postigao stoti pogodak u Ligi šampiona, ubedljivo je prvi strelac Primere, ali po sopstvenom priznanju više nije fudbaler koji "traži gol".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi

U izjavi za "Amerika TV", koju prenosi španski list "Marka", Mesi je objasnio da kao nikada u dosadašnjem delu karijere "igra za tim" i da je više fokusiran na to kako će timsku igru nego na individualne poteze i golove.

- Ranije kada dobijem loptu igrao sam "svoju" igru. Sada više igram za ekipu. Lopta ide "kroz" mene i sada manje pokušavam da završim akcije nego ranije - ispričao je Leo Mesi koji je tokom čitave karijere beležio i veliki broj asistencije.

- Sada se češće povlači na terenu, prima loptu duboko i odatle preuzima ulogu plejmejkera, najviše zbog toga što je Barselona promenila sistem igre, ali i ostala bez Ćavija.

 


Dok je Inijesta u godinama...

 

- Ukratko rečeno - nisam više onako sebičan. Pokušavam da gradim igru iz različitih pozicija i trčim podjednako kao ranije, ali na potpuno drugačiji način - objasnio je Mesi koji će u junu proslaviti 31. rođendan.

Ove sezone je za Barsu odigrao 42 meča i dao 34 gola, a asistirao je za 16.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading