Britanski ministar oštro optužio Ruse: MUNDIJAL ĆE BITI KAO HITLEROVA OLIMPIJADA U BERLINU!

Autor:

Sport

21.03.2018

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teške reči stigle su na račun organizatora ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u fudbalu od ministra spoljnih poslova Velike Britanije Borisa Džonsona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mnogo kontroverzi se nadvilo nad Rusijom poslednjih nedelja

On je čvrsto iza stanovišta da Engleska treba da bojkotuje Mundijal ovog leta u Rusiji, a išao je toliko daleko da je uporedio ovaj Mundijal sa Olimpijskim igrama 1936. godine u Berlinu.

- Putin će ovim Svetskim prvenstvom koristi iste metode kao što je Hitler koristio organizujući Olimijske igre 1936. godine. Veliki sportski događaj će ponovo biti iskorišćen za glorifikaciju lika i dela jednog diktatora.


Znam da se većina neće složiti sa mnom i da većina smatra da preterujem, ali mislim da je komparacija sasvim na mestu ako uporedimo političke okolnosti tada i sada.

Engleska ne bi trebalo da učesetvuje na tom Svetskom prvenstvu. Mi ne smemo da budemo deo Putinove predstave i ikebana u njegovoj demonstraciji sile. Rusija nije bezbedna za engleske državljane niti može da garantuje njihovu bezbednost. Ne može ni naša ambasada. Tamo se ljudska prava ne poštuju, tamo to i ne postoji - izjavio je Boris Džonson u Parlamentu.

Ovo je samo poslednja epizoda nakon eskalacije odnosa između dve zemlje nakon ubistva dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja, a nedavno je nemačka kancelarka Angela Merkel najavila da bi i ova selekcija trebalo da bojkotuje ovo prvenstvo, bez obzira što onda ne bi bili u prilici da brane krunu osvojenu pre četiri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading