ŠERIF NOĆNA MORA PARTIZANA! Zvezdin napadač među LEGENDAMA i rekorderima večitog derbija! U Kupu bi mogao da se PROSLAVI!

Autor: M. M.

Sport

21.04.2024

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Endijaje postao prvi igrač od osamostaljenja Srbije koji je postigao gol na tri vezana derbija.

ŠERIF NOĆNA MORA PARTIZANA! Zvezdin napadač među LEGENDAMA i rekorderima večitog derbija! U Kupu bi mogao da se PROSLAVI!

Foto: Starsport

Šerif Ndiaje

Kada je stigao u Crvenu zvezdu, Šerif Endijaje bio je najavljen kao veliko pojačanje, ali njegovi nastupi nisu opravdali očekivanja na početku mandata. Njegove igre u Evropi i u Superligi Srbije nisu bile zapažene, a samopouzdanje je bilo na niskom nivou. Međutim, dolaskom Vladana Milojevića za trenera, stvari su počele da se menjaju. Milojević je prepoznao potencijal u Ediajeu i posvetio se njegovom psihološkom i fizičkom usavršavanju, što se pokazalo kao ključni potez za Senegalca.

Pod vođstvom Vladana Milojevića, Šerif Ndijaje je počeo da pokazuje svoj pravi potencijal. U drugom derbiju je postigao gol, postavši prvi stranac Crvene zvezde posle Uga Vijeire koji je uspeo da postigne gol na dva uzastopna derbija. Ipak, prava senzacija dogodila se juče, kada je Endijaje postao prvi igrač od osamostaljenja Srbije koji je postigao gol na tri vezana derbija, time postavši rekorder u ovoj oblasti.

Pre Zvedinog napadača iz Senegala, rekord po broju uzastopnih golova na derbijima držao je nekadašnji fudbaler Partizana Mateja Kežman. On je, naime, uspeo da postigne golove u četiri uzastopna prvenstvena derbija.

Pored njih dvojice, na listi fudbalera koji su postigli golove u tri ili više uzastopnih derbija nalaze se i imena kao što su Kosta Tomašević, Josip Pirmajer, Milko Đurovski, Momčilo Vukotić i Dragan Ćirić. Njihovi uspesi na terenu su ostavili trajni pečat u istoriji večitih derbija i fudbala u Srbiji.

Ipak, Šerif bi mogao uskoro da nadmaši njihove vanserijske poduhvate. Naravno, ukoliko se u sredu, u polufinalu Kupa Srbije, ponovo upiše u strelce. U tom slučaju preskočiće Đurovskog, Vukotića, Ćirića i Pirmajera, a biće egal sa ikonom Partizana Matejom Kežmanom.

STRELCI U TRI ILI VIŠE UZASTOPNIH DERBIJA

Kosta Tomašević (Crvena zvezda): 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13. derbi

Josip Pirmajer (Partizan): 35, 36, 37. derbi

Milko Đurovski (Crvena zvezda): 75, 76, 77. derbi

Momčilo Vukotić (Partizan): 66, 67, 68. derbi

Dragan Ćirić (Partizan): 96, 97, 98. derbi

Mateja Kežman (Partizan): 111, 112, 113, 114. derbi

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading