ODUZMITE MU DRŽAVLJANSTVO: Legenda besna na NBA asa što neće da igra za reprezentaciju

Autor:

Sport

22.04.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zbog toga što izgledno neće biti deo tima na OI u Parizu.

ODUZMITE MU DRŽAVLJANSTVO: Legenda besna na NBA asa što neće da igra za reprezentaciju

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Bivši košarkaš i reprezentativac Francuske Frederik Vajs nedavno je javno kritikovao Džoela Embida, prvu zvezdu Filadelfije Seventisiksersa, zbog njegovog izbora da brani boje reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Vajs je istakao da je Embid pre dve godine tražio i dobio pasoš Francuske, a zatim promenio odluku i postao reprezentativac SAD, nazivajući to "skandaloznim i sramotnim".

U jednoj radio-emisiji Vajs je oštro prozvao Embida, nazivajući ga "prljavim tipom" i izražavajući svoje negodovanje zbog njegovog postupka. Tvrdi da Embid nije pokazao poštovanje prema Francuskoj i ljudima koji traže francuski pasoš. Vajs je čak izjavio da bi mu oduzeo francusko državljanstvo i zabranio ulazak u zemlju.

Republika

Foto: printscreen

Frederik Vajs

 

- Mislim da je taj dečko sjajan igrač onoliko koliko je prljav tip. Mrzim ga zbog stvari koje je uradio. Mislim da nema poštovanje za Francusku i za ljude koji traže francuski pasoš, a ne dobiju ga. I dobio ga je, s obzirom na okolnost da je vrhunski sportista. Mislim da je to skandalozno i sramotno. Ne interesuju me izgovori, jer su to njegove reči, a njegove reči ne vrede ništa - rekao je Vajs u jednoj radio-emisiji, pa nastavio:

- Moramo da jednu stvar stavimo u kontekst: Džoel Embid je vrhunski košarkaš. Bio je MVP NBA lige prošle godine i zato je Francuska odlučila da mu da pasoš, jer je na sportskom nivou imao sjajna ostvarenja. Što se mene tiče, živimo u eri sportskog biznisa i sada biramo reprezentaciju prilično slično kako biramo i klub. Ko mi daje bolju ponudu? Ko mi daje najbolju šansu da pobedim? Tamo ću da idem. I nažalost, to je svuda prihvaćeno.

Podsećamo, proces dobijanja pasoša Francuske Embid je započeo 2021. godine, Vajs je istakao da je tada centar Filadelfija Seventisiksersa već znao da će Sjedinjene Države biti veliki favorit za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2024. godine. Vajs je podsetio na finale Olimpijskih igara u Tokiju 2021. godine, gde je SAD tesno pobedio Francuze.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading