DEJAN STANKOVIĆ DOBIJA BOGATSTVO OD RUSA: Sa 50 MILIONA EVRA moći će da radi šta hoće

Autor:

Sport

23.04.2024

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje je samo da li će Mađari dati zeleno svetlo.

DEJAN STANKOVIĆ DOBIJA BOGATSTVO OD RUSA: Sa 50 MILIONA EVRA moći će da radi šta hoće

Foto: printscreen/Twitter

Prema informacijama koje su preneli mađarski i ruski mediji, postoji mogućnost da ruska kompanija Gasprom postane glavni sponzor mađarskog kluba Ferencvaroša od naredne sezone. Ukoliko do dogovora dođe, Gasprom bi godišnje obezbedio čak 50 miliona evra mađarskom šampionu.

To bi svakako bio značajan finansijski podsticaj za klub, a istovremeno bi predstavljalo i veliki korak napred za srpskog stručnjaka Dejana Stankovića, koji trenutno vodi ovaj klub. Nema sumnje da će Stankoviću, koji ima ugovor do leta 2027. godine, biti ispunjene mnoge želje ukoliko dođe do ove saradnje.

Pored potencijalnog sponzorstva Ferencvaroša, Gasprom već sponzoriše Crvenu zvezdu, pružajući značajnu finansijsku podršku klubu od poslednjeg produžetka saradnje 2022. godine. Ukupan iznos od deset miliona evra, odnosno pet miliona po sezoni, predstavlja značajan doprinos klubu.

Republika

Foto: Starsport

Gasprom im zajednički sponzor: Zvezde i Zenit

Međutim, čini se da su Mađari postali interesantniji za ovu kompaniju, te su pregovori doveli do pripremljenog nacrta ugovora, što ukazuje na mogućnost skorog ozvaničenja saradnje. Takođe, Gasprom je glavni zponzor ruskog Zenita. kojem je podario i stadion.

Iz Ferencvaroša za sada nema zvaničnih komentara o ovim navodima, ali se očekuje da će konačan dogovor biti postignut u narednim sedmicama. Međutim, ostaje da se vidi kako bi na ovo sponzorstvo gledali mađarski organi, ali i cela Evropska unija. Pre svega imajući u vidu odnos prema Rusiji, njenom gasu i novcu od gasa, a sve zbog rata u Ukrajini i međunarodnih sankcija prema Moskvi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading