GOTOVO: Jedan od ključnih igrača Milana napušta San Siro!

Autor:

Sport

23.04.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuz pred novim izazovom.

GOTOVO: Jedan od ključnih igrača Milana napušta San Siro!

Foto: Tanjug

Fudbaler Milana i reprezentativac Francuske, Olivije Žiru napustiće San Siro na kraju sezone. Ovaj sjajni napadač će se okušati u MLS ligi, tačnije Los Anđelesu sa kojim će potpisati ugovor na godinu ipo dana. Takođe, oprostiće se od Trikolora nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Foto: Tanjug/AP

 

Nakon tri sezone provedene u Milanu, Žiru će započeti novu fazu karijere u živopisnoj fudbalskoj sceni MLS-a. Udružujući snage sa dugogodišnjim sunarodnikom Ugom Lorisom u Los Anđeles, Žiru će doneti bogato iskustvo i oštar osećaj za gol američkom klubu. 

Žiru je ove sezone na 42 meča postigao 15 gola, a sve ukupno za Rosonere je nastupio 127 puta i došao do brojke od 47 pogodaka. Bio je veliki pogodak Milana što ga je doveo, a u velikoj meri je pomogao sedmostrukom prvaku Evrope u osvajanju Skudeta u sezoni 2021/22. Sigurno će ga navijači Milana zauvek pamtiit, pošto je ostavio neizbrisiv trag u ovom italijanskom gigantu.

U svojoj dosadašnjoj karijeri igrao je još i za Grendoble, Ister, Monpelje, Arsenal i Čelsi. Definitivno je u dresu Topdžija pružao najbolje partije. Mnogi smatraju da je Arsenal napravio veliku grešku što ga je pustio u ljutog rivala sa Stamford Bridža. Sve u svemu jedna velika evropska karijera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading