KUVA SE PRED MEČ SRBIJE I ENGLESKE: Lavovi žestoko isprozivali Piksija!

Autor:

Sport

07.05.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Englezi oštro udarili na selektora Orlova.

KUVA SE PRED MEČ SRBIJE I ENGLESKE: Lavovi žestoko isprozivali Piksija!

Foto: www.profimedia.rs

Engleska se tradicionalno smatra kolevkom fudbala, ali njihovi rezultati na velikim takmičenjima nikako ne prate tu reputaciju. Iako uvek važe za favorite, nedostaje im onaj završni korak ka osvajanju trofeja. Njihova bahatost na terenu je poznata, a nedavna analiza specijalizovanog portala FourFourTwo otkriva da ta arogancija nije samo na terenu.

Naime, portal je selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija, stavio na poslednje 24. mesto po kvalitetu, bez pružanja ozbiljnijih argumenata. Jedina informacija koju su naveli o Piksiju bila je o njegovoj biografiji, zanemarujući njegovo iskustvo i uspehe.

- Za Jugoslaviju je odigrao 84 utakmice. Dragan Stojković je preuzeo mesto selektora Srbije 2021. godine i odveo ju je na Svetsko prvenstvo 2022. godine. Nekadašnji vezista Crvene zvezde i Marseja ranije je radio isključivo na Dalekom istoku, vodeći Nagoju i Gvangdžou u Japanu i Kini - piše na portalu.

Prema analizi FourFourTwo portala, najbolji selektor je Didije Dešam iz Francuske, a slede ga Lučano Spaleti iz Italije, Julijan Nagelsman iz Nemačke, Garet Sautgejt iz Engleske i Zlatko Dalić iz Hrvatske. Ova lista pokazuje da su engleski stručnjaci sami sebi najvažniji, što može objasniti njihov nedostatak trofeja uprkos reputaciji kolevke fudbala.

Podsetimo, Engleska se nalazi u C grupi Evropskog prvenstva zajedno sa Danskom i Srbijom, a prvi meč će se odigrati između našeg nacionalnog tima i Lavova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading