Milošević: Bolesno je misliti da je igračima svejedno

Autor:

Sport

28.05.2018

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević kaže da su očekivanja nacije od "Orlova" u Rusiji manja, što po njegovom mišljenju može da bude dobro.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević

Milošević ističe da je nenormalno misliti da je igračima svejedno šta će uraditi na Mundijalu. Iako pritiska sa strane nema mnogo, stvoriće ga sami fudbaleri.

Sastav koji se okupio u Staroj Pazovi je spoj mladih i starijih igrača, iako nema mnogo onih sa mundijalskim iskustvom.

- Imamo dobar ambijent unutar ekipe i ta sinergija između mlađih i starijih je bitna do kog nivoa ćemo uspeti to da uradimo ove naredne tri nedelje. Poznajem do detalja kvalitet mlađih i oni mogu da donesu ovoj ekipi ono što je falilo u prethodnih šest godina. Nadam se da će tako i biti - kaže Milošević koji je svestan i zašto očekivanja nisu tako visoka. 

- Da zato što je nacija razočarana u fudbal u Srbiji i to je dobro. Nije dobro što su razočarani ali je dobro što su očekivanja manja i što nema euforije. Ne kažem to kao alibi u slučaju lošeg rezultata, dobro je da smo otišli tamo, jako je bilo bitno za naš fudbal da smo na Svetskom. Najbitnije je da ekipa na tri utakmice da maksimum a ja sam ubeđen da ćemo proći grupu ako to urade - dodaje Milošević. 

RepublikaFoto: Starsport
SMS i Andrija Živković

Na pitanje da je li je grupa po meri Srbije kaže da je sve relativno. 


- Ljudi, relativno je, evo ova grupa koju smo igrali. Na kraju kad smo je prošli bilo je "eto imali ste grupu koja je nikakva". A Vels je igrao polufinale Evropskog prvenstva. Irci su igrali četvrtfinale. Portugal je prvak Evrope, s njima smo bili pre toga u kvalifikacijama. Na kraju kad mi prođemo ispadne da je grupa lagana i nikakva jer eto mi smo je prošli. Vrlo je teško da objasnim šta je potrebno da odemo na Svetsko, a tek šta nas tamo čeka. Ovde nema nijednog igrača koji je bio pa je dobra stvar što je selektor Krstajić neko ko može da zna - objašnjava Savo i te utakmice opisuje kao "pakao".

- Vrlo malo ima veze sa kvalitetom. Više je kako ćete odgovoriti na fanatizam Kostarike, to budite ubeđeni. Kad se vraćamo na grupu, Kostarika je igrala četvrtfinale prošlog Svetskog, ispala je na penale, Švajcarska u kvalifikacijama izgubila jednu od Portugala u Portugalu. To su dve ekipe gde ćemo probati da ostvarimo prolaz. 
 

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Brazil je, kaže posebna priča. 

- Sticajem okolnosti sam radio analizu sve tri utakmice u poslednjih 15 dana. Brazil po mojoj proceni prvi favorit za osvajanje Svetskog. Ovaj Brazil nema veze sa onim 1:7 protiv Nemaca. Ovaj ima kvalitet Brazila, ali i disciplinu, odgovornost i sve što zahteva jedna velika ekipa. E takvu grupu imamo - jasan je Milošević. 

Manji pritisak zbog manjih očekivanja javnosti po njegovom mišljenju ne znači mnogo jer će ga igrači stvoriti sami. 

- Ne trebaju im za stvaranje pritiska mediji ili javnost. Njima je stalo, bolesno je i nenormalno misliti da im je svejedno, ima tu i momaka koji ipak neće otići i zamislite šta se dešava u njihovim glavama - podvukao je nekadašnji napadač Jugoslavije i Srbije i Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading