Crno-beli se opet zalažu za VAR: AKO MOGU HRVATI, ŠTO NE BISMO I MI?

Autor: Telegraf

Sport

06.06.2018

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FK Partizan još jednom je pokrenuo inicijativu za uvođenje VAR tehnologije u srpski fudbal, a crno-beli su se poveli za primerom iz hrvatske lige koja će od sledeće sezone imate terene pokrivene kamerama uz mogućnost ponovljenog snimka.

RepublikaFoto: Starsport
Vuletić: Uvođenje VAR tehnologije je pitanje napretka našeg fudbala

Potpredsenik crno-belih Vladimir Vuletić najavio je pokretanje nove inicijative.

– Partizan je na prethodnim sednicama organa FSS, pre svega na Zajednici Superligaša i Prve lige Srbije, argumentovano sa dosta skrupuloznih i jasnih podataka, govorio o prednostima VAR tehnologije. To sredstvo je prihvaćeno i kao zvanično na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji. U zemljama Evrope se takođe uveliko primenjuje, a sada je i Fudbalski savez Hrvatske uveo VAR za sledeću sezonu. Šta je onda problem sa nama. Kada je Partizan govorio o svemu ovome, dočekivani smo sa podsmehom, sa kakofonijom nekakvog horskog natpevavanja različitih klubova, pre svega Prve Lige Srbije. Dakle, klubova iz nižeg ranga takmičenja. Ispalo je da oni brane Superligu od VAR tehnologije - konstatovao je Vuletić za "Telegraf".

Potpredsednik Partizana se osvrnuo i na još jednu stvar.

– Imamo situaciju da se zbog suđenja najčešće oglašava i najčešće podnosi prijave Dragiša Binić, koji je zadužen za regularnost takmičenja u FSS. Pitanje je da li bi Binić ostao poslu koliko bi se “instalirao” VAR na stadionima Srbije. Smeta li VAR Biniću i njegovom poslu ili fudbalskoj Srbiji? Izbegli bismo velike polemike, sučeljavanja, komentarisanja suđenja, ratove saopštenjima. Ne insistiramo mi u Partizanu na toj tehnologiji radi sebe, već radi integriteta takmičenja, pa i FSS. Ko to ne prepoznaje, nastupa maliciozno i tendeciozno - zapitao se potpredsednik kluba iz Humske.

On je rekao da je uvođenje VAR tehnologije pitanje napretka domaćeg fudbala.

– Iskreno verujem da će fudbalska Srbija prepoznati neophodnost napretka. Imali smo nedavno situaciju da je jedan od medija, recimo, za sudiju koji danas sedi u pritvoru, a zbog meča o kome je posle pričala cela Evropa, konstatovao u izveštaju da je arbitar perfektno obavio posao. Partizanu ne treba lični VAR, niti ta tehnologija treba da se vezuje za jedan klub. Želimo objektivan nepristrasan sud, na terenu i van njega. Pa, neka bolji pobedi - zaključio je Vuletić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading