UŽASAN POTEZ: Hrvati i pre put na Mundijal pominju stradanje Srba u "oluji"

Autor:

Sport

08.06.2018

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski fudbaleri ispraćeni su iz Vukovara na Svetsko prvenstvo i to su na poklon pred put dobili zastavu iz zločinačke akcije "oluja", kojom je sprovedeno etničko čišćenje Srba iz Knina i okoline

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Hrvatske

Na Svečanoj večeri hrvatskog fudbala održanoj u četvrtak u Vukovaru, u ime potpredsednika Vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića, načelnik Generalštaba, general Mirko Šundov, uručio je selektoru Hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatku Daliću zastavu Republike Hrvatske.

Reč je o replici hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u operaciji "oluja", kada je došlo do najvećeg progona Srba u novijoj istoriji.

- Hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi simbol je borbe za hrvatsku slobodu, teško stečenu i krvlju plaćenu. Operacija "oluja" kruna je svih naših pobeda, a dolazak pobedničke Hrvatske vojske u kraljevski grad Knin znak je pobede u Domovinskom ratu. Neka vam hrvatska zastava, pod kojom su se za svoju Hrvatsku borili i ginuli hrabri hrvatski borci, bude podsticaj za srčanu borbu na predstojećem Svetskom prvenstvu. Hrvatska vojska s vama je u mislima i srcima. Domovini verni! - napisano je u poruci koju potpisuje potpredsednik Vlade i ministar odbrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.

Svečanosti su prisustvovali svi reprezentativci Hrvatske na čelu sa predsednikom HNS Davorom Šukerom, koji su tom prilkom uručili dresove Hrvatske fudbalske reprezentacije generalima Šundovu i Matanoviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading