(FOTO) Partizan je igrao protiv Spartaka iz Trnave pre skoro 50 godina i to u zelenoj opremi - ovo je pravi razlog!

Autor:

Sport

14.08.2018

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rival Crvene zvezde u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, slovački prvak Spartak iz Trnave, svojevremeno se sastao sa beogradskim Partizanom koji je, potpuno neuobičajeno, taj meč započeo - u zelenoj opremi.

RepublikaFoto: twitter.com/CBNostalgija
Fudbaleri Partizana protiv Spartaka iz Trnave

Kako otkriva sajt "Crno-bela nostalgija", Partizan je u januaru 1970. nastupio na Pentagonalu u Meksiku, na kome su još igrali i reprezentacija te zemlje, Čivas Gvadalahara, Botafogo i pomenuti slovački predstavnik.

- Oba tima izašla su na teren u belim dresovima i gaćicama, i da bi igra mogla početi, Partizan je pozajmio zelene dresove od lokalnog kluba. Zatim je 'tehniko' Boba Mihajlović bolničkim kolima, brzinom od 180 kilometara na čas otišao u hotel po dresove Partizana i u drugom poluvremenu Partizan je igrao u crno-belim dresovima - navodi se na stranici.

Tog 15. januara 1970, pred 30.000 gledalaca na stadionu Acteka, rezultat je bio 1:1 - crno-beli su poveli golom Vukotića u 57. minutu, a izjednačenje Spartaku je doneo Švec u 84.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading