OSTAO GORAK USKUS POSLE BEŠIKTAŠA: Mirković o PROBLEMIMA u Partizanu!

Autor:

Sport

01.09.2018

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana, Zoran Mirković razočaran je ubedljivim porazom od Bešiktaša, ali crno-beli moraju zaboraviti poraz i okrenuti se izazovima u domaćem prvenstvu.

RepublikaFoto: Starsport
Mirković i Partizan se okreću domaćim izazovima!

U sedmom kolu Superlige Srbije Partizan dočekuje OFK Bačku u nedelju veče od 21 čas.

- Ostala su nam samo dva takmičenja. Ispali smo iz Evrope i rekao sam i pre meča sa Mačvom da kredita imamo vrlo malo ili ga nemamo, kada je u pitanju Superliga Srbije. U zaostatku smo za vrhom tabele i svaku utakmicu moramo da igramo na pobedu. Ova dolazi posle poraza i ispadanja iz Lige Evrope od Bešiktaša i sigurno nam neće biti lako. U stvari, to je dodatni pritisak. Bačka je dobra ekipa, organizovana i biće teško - rekao je popularni Bata.

Mirković priznaje da je teško pripremiti se za naredni meč posle debakla u Istanbulu.

RepublikaFoto: fkpartizan

- Eliminacija iz Evrope na određen način otežava pripremu meča. Ovo je prva utakmica posle ispadanja i zbog toga je najteža. Kratak je period od četvrtka do nedelje. Ekipa je i fizički i emotivno ispražnjena posle poraza. Jeftino smo primili golove i počeli smo da igramo tek kada smo ušli u minus. To je nedopustivo u takvim mečevima. Ali, kako god da se igrači osećaju fizički i moralno, moraće to da prilagode narednim mečevima.

Mirković Bačku smatra dostojnim protivnikom, ne smeju dozvoliti iznenađenje.

- U pripremi meča sa Bačkom smo gledali njihovu utakmicu sa Vojvodinom, u kojoj oni nisu bili podređeni protivniku. Ne verujem da će igrati bunker. Odlično izbalansirana ekipa koja hoće da igra i zna šta radi. Takođe, imaju odličnih pojedinaca.

Igrački kadar nije kompletno na raspolaganju.

RepublikaFoto: Starsport

- Marko Janković je van stroja, Šćekić ima nezgodnu posekotinu, pa je još uvek pod znakom pitanja.

Mirković je stigao u nezgodno vreme u Partizan, nije ostalo vremena da se razmišlja o pojačanjima.

- Nije bilo vremena za ozbiljnije priče, kada su pojačanja u pitanju. Stigao sam u "minut do dvanaest". U takvoj situaciji sam za to da je bolje koristiti igrače koje već imate, nego kupovati i dovoditi bilo šta.

Budućnost kluba iz Humske leži u omladinskoj školi, ali prisutni su finansijski problemi.

RepublikaFoto: Starsport

- Imamo grupu interesantnih mladih igrača i to je pravac Partizana za budućnost. S druge strane, borba sa ekonomskim problemima nekada nameće da za dobro kluba moraju da se povuku određeni potezi da bi se nabavila sredstva. Tada se prodaju mlade nade. Ali, treba naći balans i u tome - zaključio je Zoran Mirković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading