"ORLOVI" ŽELE TRIJUMF I PROTIV RUMUNIJE: POBEDIĆEMO!

Autor:

Sport

10.09.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Litvanija je arhivirana minimalcem, sada za izabranike Mladena Krstajića sledi najteži izazov u Grupi 4 C lige u Ligi nacija jer će večeras (20.45, Sport klub 1) u Humskoj "orlovima" rival biti selekcija Rumunije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Tadić protiv Rumunije

DOBRA LEKCIJA

Kao uvertira u jedan od mečeva koji bi mogao da odredi sudbinu Srbije u novom UEFA takmičenju najbolje bi mogla da posluži izjava Dušana Tadića. Mozak ove generacije srpskih fudbalera priznao je bez ustezanja da ne poznaje narednog rivala, ali da je uveren da naš tim može do trijumfa.

- Rumune ne poznajem najbolje, ali analiziraćemo ih i ići da pobedimo. Utakmica protiv Litvanije treba da nam bude dobra lekcija - kazao je Tadić.

Dušanove reči nisu bez pokrića i ne predstavljaju odraz prepotencije jer je Rumunija zaista ekipa bez ijednog zvučnog imena. Nema više asova kao što su nekad bili Hadži, Moldovan, Ilije, Mutu ili Kivu, pa Kozmin Kontra može da računa samo na jednog fudbalera koji nastupa u pet najjačih evropskih liga. Reč je Aleksandruu Maksimu, koji nastupa za nemački Majnc i bio je saigrač Filipu Kostiću u Štutgartu. Ostali igraju u domaćem šampionatu, Češkoj, Rumuniji, Rusiji..

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Darko Kovačević i Aleksandar Kolarov

Da će morati mnogo bolje nego u Vilnjusu (1:0 protiv Litvanije), prvi je poručio selektor Mladen Krstajić, a svesni su toga i sami fudbaleri.

- Lepo je da se počne sa tri boda, ali moramo da igramo još bolje. Nismo zadovoljni igrom, znamo da moramo da se popravimo jer će protiv Rumuna biti mnogo teže - istakao je štoper Miloš Veljković.

MLADA EKIPA

Nemanja Maksimović bio je osveženje za vezni red, a igrao je u tandemu sa Nemanjom Matićem.

- Pripremili smo se za Rumune, koji su teži rival. Ne bi smeli da nam se dešavaju padovi u igri kao protiv Litvanije, ali mlada smo ekipa sa dosta novih uloga.

Samo Kolarov pamti petardu

Poslednji susret sa Rumunima u dobrom je sećanju ostao fudbalerima Srbije jer smo predvođeni Radomirom Antićem 2009. demolirali komšije sa 5:0 na Marakani i izborili direktan plasman na Mundijal u Južnoj Africi. Iz ekipe koja je tada petardirala Rumune sada igra samo kapiten Aleksandar Kolarov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading