SRPSKE SUDIJE STUPAJU U ŠTRAJK?

Autor:

Sport

27.09.2018

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pretnji koje je sudija Nenad Đokić dobio posle 158. večitog derbija i gola koji je (ne)opravdano priznao, fudbal u Superligi preti da doživi izvesne promene. Naime, mečevi bi mogli da kasne jer arbitri planiraju štrajk.

RepublikaFoto: starsport
Detalj sa večitog derbija

- Sudije imaju nameru da počnu štrajk. Oni su odavno svesni kakvu reputaciju imaju među svim klubovima Superlige i da se to prenosi na publiku, na obične ljude s kojima se sreću na ulici. Kap koja je prelila čašu su pretnje koje je dobio Nenad Đokić - navodi izvor dnevnog lista "Informer".

Otuda i ideja da se petominutnim kašnjenjem početka utakmica 10. kola Super lige skrene pažnja na položaj sudija, ali nije izvesno da će do štrajka doći.


Deo sudija smatra da je bolje da se problemi rešavaju u okviru institucija FS Srbije, pa ostaje da se vidi kakva će biti konačna odluka fudbalskih arbitara.

Predsednik Sudijske komisije FSS Zoran Petrović osudio je pretnje upućene Nenadu Đokiću i konstatovao da su one odraz sportske nekulture u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading