TADIĆ I NIKOLIĆ SU NAVIJALI ZA PARTIZAN A VUČIĆ POMAŽE I JEDNIMA I DRUGIMA!

Autor:

Sport

28.09.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan u klin, Zvezda u ploču! Novo poglavlje u ratu izjavama na Topčiderskom brdu otvoreno je kada je sudija Danilo Grujić priznao gol Ričmondu Boaćiju u 158. večitom derbiju (1:1). I ovaj put, čelnici naših najvećih klubova polemišu ko je državni projekat.

RepublikaFoto: Starsport
Terzić ima šta da kaže komšijama!

Zato je, nakon predsednika Partizana Milorada Vučelića, kontru prema Humskoj odservirao generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

PRLJAVA KAMPANJA

- Nesportska je kampanja koju vodi Partizan već duže vreme da je žrtva viših sila, a da nas neko favorizuje. Ne želim da Zvezda bude predstavljena kao državni projekat, da nas državno rukovodstvo gura na štetu Partizana. Tačno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić voli Zvezdu, kao što ni prethodni predsednici Tomislav Nikolić i Boris Tadić nisu krili da navijaju za Partizan. U vreme kada su komšije osvojile šest titula, za njih je navijao i Ivica Dačić. Međutim, sada svi građani znaju koliko je Vučić posvećen njihovim interesima. On nikad ne bi dozvolio da Zvezda profitira na štetu poreskih obveznika. Sada i Zvezda i Partizan imaju potpuno isti tretman. Jedini zajednički sponzor u vlasništvu države nam je "Telekom", od kojeg imamo po 1,2 miliona evra - rekao je Terzić gostujući u "Novom jutru" na Pinku.

SAMI ZARAĐUJU

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

Dalje objašnjavajući da Zvezda nije državni projekat, generalni direktor navodi da je klub u poslednje četiri godine prihodovao 100 miliona evra, a da je trenutni budžet 20 miliona.

- Mi državi više dajemo nego što dobijamo. Samo za porez smo za četiri godine uplatili 15 miliona evra. Zato šaljemo poruku javnosti, građanima Srbije, u kojoj 70 odsto navija za Zvezdu, ali i navijačima crno-belih - nemojte da vas rukovodstvo Partizana laže zbog svoje nesposobnosti. Nije istina da mi radimo protiv Partizana. Sami su svojom poslovnom politikom doveli do toga da u februaru 2017. izgube licencu, a imali su devet bodova manje od nas. Tu reaguje Vučić i nalaže "Telekomu" da potpiše ugovor sa Partizanom. Oni te godine uzimaju titulu, ulaze u Ligu Evrope i uzimaju velike pare zahvaljujući podršci države. Na kraju, oni nas i ne zanimaju, mi se njima ne bavimo. Ali činjenica je da razlika u kvalitetu nikad nije bila veća. Pa u derbiju smo odigrali ispod očekivanja, oni 300 odsto i rezultat bude 1:1 - dodao je Terzić.

Mrkela: Stojke nije za psihijatriju

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela pojasnio je izjavu da je Vladimir Stojković za psihijatriju jer je hteo da se odrekne srpskog pasoša.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com

- Imam 53 godine i moram da stojim iza svojih reči. Bila je to metafora za Stojkovićevo trenutno stanje, a ne realna situacija jer ne mislim da je za psihijatriju. Poznajem ga još iz omladinskog pogona Zvezde, on je dobro dete iz dobre porodice - rekao je Mrkela i replicirao predsedniku Partizana Miloradu Vučeliću da on za Stojketa možda priča iz ličnog iskustva.

- Imam dobar odnos sa Vučelićem, ali ako je rekao, neka mu je alal.

ADAS: Terziću, ne petljaj nam se u posao!

Postavljam pitanje FSS: "Zbog čega prvi put posle dužeg vremena nije bilo doping kontrole posle derbija", rekao je Zvezdan Terzić gostujući u "Novom jutru". Srpski telegraf je tim tragom kontaktirao sa generalnim sekretarom FSS Jovanom Šurbatovićem.

- To je besmisleno pitanje, to određuje Antidoping agencija Srbije - rekao je Šurbatović za naš list.

Srpski telegraf kontaktirao je i s agencijom i dobio iscrpljujući odgovor.

- Antidoping agencija Srbije je nezavisna i samostalno odlučuje kada će, koga i gde podvrgnuti testiranju. To je naše diskreciono pravo i ne treba da testiranje bude predvidivo. O tome uopšte ne treba da se polemiše, a ovakvim pitanjima ne sme da se vrši pritisak na nas da nešto moramo da uradimo. FSS, Zajednica superligaša i klubovi jedino moraju da nam omoguće pristup stadionu, antidoping stanici i igračima. Takođe, FSS se obavezao da o svom trošku sprovede antidoping test na utakmicama polufinala i finala Kupa Srbije - rekla je za Srpski telegraf direktorka ADAS dr Milica Vukašinović Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading