DŽEKO: Bili smo mrtvi, neko sa neba nam je dao šansu da preživimo

Autor:

Sport

27.09.2018

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten reprezentacije BiH i fudbaler Rome Edin Džeko pisao je o najuzbudljivijim trenucima sjajne karijere, ali i počecima, za vreme rata na "ovim prostorima".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edin Džeko

Džeko se oglasio preko američkog portala "Plejers tribjun", za koji su pisali mnogi vrhunski sportisti.

 

- Bili smo mrtvi - ovim rečima počeo je Džeko svoj tekst.

Te reči odnose se na vreme kada je nosio dres Mančester sitija i kada su "građani" u poslednjem kolu Premijer lige 2012. jurili pobedu nad Kvins park rendžersom, koja im je garantovala prvu titulu posle 44 godine.

Gradski rival Junajted je već bio završio meč u Sanderlendu, pobedio je 1:0 i čekao je da Siti kiksne, pa da otvori šampionski šampanjac.

A KPR je u Mančesteru, iako sa igračem manje, vodio 2:1 kada se ušlo u sudijsku nadoknadu vremena.

- Mislio sam da smo mrtvi, kao da niko od nas nije mogao da iznese taj pritisak. Svi smo bili uvereni da smo u tom jednom meču prokockali sjajnu sezonu. Kada gubite u sudijskoj nadoknadi i u video igrici, nema šanse da pobedite. Jednostavno, to je nemoguće - napisao je Džeko.

Ipak je moguće. Upravo je bosanski napadač izjednačio na 2:2 u 92. minutu.

- Kada sam dao gol, vikao sam: "Ajmo, ajmo, imamo još tri minuta, možda nismo mrtvi".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edin Džeko

Sudija je utakmicu produžio pet minuta, a u 94. je Serhio Aguero pogodio za 3:2, pobedu i titulu! Nastala je ludnica kakva se ne pamti.

- Ne znam kako smo uspeli. Neko nam je s neba dao šansu da preživimo. Svi su me pitali kakav je bio osećaj na terenu kad je Aguero dao taj gol, a ja kažem da je dominantno osećanje bilo - olakšanje. Taj meč pokazao je da u fudbalu i životu čovek nikada ne sme da odustane. Ko odustane - mrtav je. I mi smo bili mrtvi, ali vratili smo se ni iz čega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading