Koliko puta ste se zapitali gledajući fudbal: "ŠTA OVAJ RADI?"; Belodedić nam je pojasnio - NAMEŠTA!

Autor:

Sport

31.10.2018

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Rumunije Miodrag Belodedić gostovao je na jednoj rumunskoj televiziji gde je govorio o svom iskustvu igranja nameštenih utakmica.

RepublikaFoto: Starsport
Miodrag Belodedić

Dvostruki osvajač Lige šampiona sa Crvenom zvezdom i Steauom dotakao se teme sa svojim domaćinima u vezi sa nameštanjem mečeva u svetskom fudbalu, te je i sam priznao da je učestvovao u nekoliko takvih utakmica, ali u dresu Steaue.

- Utakmica između Steaue i Kluža pre mnogo godina morala je da bude završena nerešeno. Isto tako bilo je i protiv Bistrice, dogovoreno je bilo da nema pobednika. Utakmicu započneš normalno, igraš čisto na početku i ne puštaš protivnika da postigne gol. Boriš se i ukoliko ti se ukaže prilika da postigneš gol - postigneš ga. E, onda moraš da pustiš i protivnika da postigne pogodak. Postoji mnogo načina da se to uradi: korner, slobodan udarac, ne napadaš protivničkog igrača, već ga čekaš i čekaš i potom se on okrene, šutira, a ti svoju nogu, koja bi trebala da je u bloku, podigneš nešto više nego što je potrebno i propustiš loptu da prođe. Navijači to nisu uspevali da shvate – objasnio je Miodrag Belodedić.

Na pitanje novinara o utakmici Pari Sen Žermena i Crvene zvezde, koja je, prema optužbama francuskog lista "L'ekip" navodno, mogla biti nameštena, Belodedić je prokomentarisao:

- To se danas dešava i moguće je, iako je veoma neprijatno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading