PARTIZAN DOČEKUJE CRVENO-BELE U PRVOM MEGDANU VEČITIH OVE SEZONE - TRINKIJERI: ZNAM DA JE DERBI BAJKA, Želim da pričam deci o njemu!

Autor:

Sport

24.11.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goreće Pionir u subotu! Prvi ovosezonski košarkaši derbi (17 časova) dolazi u pravo vreme jer i domaćin Partizan i Crvena zvezda imaju samo po dva trijumfa u poslednjih pet utakmica. Uloga favorita biće svaljena na leđa lidera ABA lige koji posle osam kola nema poraz, ali i crno-beli vrebaju svoju šansu u nadi da će upravo oni srušiti ljutog rivala.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

DRAŽ U PECKANJU

Osim igrača, beogradski duel na Jadranu obeležiće i dvojica trenerskih debitanata Andrea Trinkijeri i Milan Tomić. Harizmatični Italijan je svestan da su u nešto podređenijem položaju, pogotovo na centarskim pozicijama, pa zato najavljuje iznenađenje za kolegu.

- Staviću Pejdža na centra, iznenadiću ih. Šalim se, Zvezda ima iskusan i talentovan tim, zato su nam detalji jako važni - jedan skok, lopta ili faul. Zato je potrebna koncentracija. Što se atmosfere tiče, dosta sam priča čuo, neke su kao bajke, želim da doživim to. Imao sam iskustva sa navijačima oba kluba, nije rat, u tom peckanju je draž. Uživaću, bez dileme, u prvom u nizu derbija. Želim da jednog dana ispričam deci šta znači kad sediš na klupi u Pioniru tokom derbija.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

DATI 120 ODSTO

Specifičnosti derbija svestan je i Trinkijerijev kolega Milan Tomić. On tvrdi da neće podleći atmosferi pred protivničkim navijačima, već da će samouvereno ići kao zacrtanom cilju, pobedi.

- Derbi je specifična utakmica, ali mi znamo koji je naš cilj. Potrebno je da u subotu odigramo borbeno, pametno i u odbrani i u napadu. Igramo pred njihovom publikom, zato moramo da odigramo borbeno sa 120 odsto - rekao je trener crveno-belih.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading