TOMIĆ: Budućnost je favorit

Autor:

Sport

29.12.2018

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U derbiju 13. kola ABA lige Crvena zvezda će dočekati Budućnost (nedelja 19.00), a trener crveno-belih Milan Tomić ulogu favorita prepušta gostima.

RepublikaFoto: Starsport

- Očekuje nas još jedan derbi u ovoj sezoni ABA lige, protiv ekipe koja je Evroligaška po svom kvalitetu, što se tiče stranaca kao i domaćih igrača. Dovođenjem trojice novih, od koji je Bitadze prospekt za NBA, Kol bivši NBA igrač, Bel pokazali su das u njihove ambicije izuzetno visoke. Ne treba zaboraviti da su pobeđivali su Evroligi Baskoniju, CSKA, Barselonu, i zato su uzimajući sve u obzir favoriti u ovoj utakmici. Imamo manjih problema, Faje još uvek nije potpuno spreman, Radanov je iskrenuo skočni zglob na treningu, i zato ću o 12 igrača koji će se naći u protokolu odlučiti neposredno pred utakmicu. Daćemo sve od sebe, ali moramo da odigramo pametno svih 40 minuta , i da uz pomoć naših navijača želimo da dobijemo ovu utakmicu –  rekao je Tomić.

Košarkaš crveno-belih Bili Beron imao je reči hvale za tim Aleksandra Džikića.

- Očekuje nas dobra utakmica protiv rivala koji se kao i mi bori za vrh tabele. Budućnost je dobar tim, sastavljen od puno iskusnih stranaca, od kojih su pojedini imali zapažene uloge i u NBA ligi. Sa druge strane, “domaći” igrači su reprezentativci i nema sumnje da nas očekuje težak posao, posebno jer sada već imaju i određeno iskustvo igranja u Evroligi, ali se i bore za što bolju poziciju na tabeli, posebno nakon dva poraza u Zagrebu i Novom Mestu. Sa druge strane, znamo šta je naš posao, dobro smo trenirali ove nedelje, i moramo dobro da se pripremimo i odigramo čvrstu mušku utakmicu, kako bi godinu zavrpili pobedom. Ovo će nam biti treći meč ove sezone, ali su znatno izmenili sastav, doveli još kvalitetnih i iskusnih igrača, tako da će ova utakmica biti potpuno drugačija od prethodnih  - rekao je Bili Beron.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading