SPEKTAKL U PIONIRU: Dominacija sa "zvezdicom" na vrhu za kraj 2018. godine!

Autor:

Sport

30.12.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav meč je viđen ove večeri u krcatoj hali "Pionir". Aktuelni šampion ABA lige došao je na noge Crvenoj zvezdi i otišao kući praznih šaka. Crveno-beli zaokružili su dominaciju na Jadranu u novoj sezoni u pravom košarkaškom spektaklu pobedom protiv Budućnosti iz Podgorice sa 86:72 (23:11, 23:29, 17:23, 23:9).

RepublikaFoto: Starsport
Bili Beron

Nema im ravnog. Priželjkivali su svi u taboru Zvezde ovakav kraj 2018. godine koja je zaista bila turbulenta. Ispuštena je u maju mesecu titula prvaka ABA lige, ali, onda je dočekana nova sezona...

Znali su navijači crveno-belih koliko je bitno da dan pred "najluđu noć" dođu i podrže svoje ljubimce protiv aktuelnog šampiona Budućnosti. Nisu se pokajali, igrači su im upakovali pravi novogodišnji poklon i to sa sve mašnicom.

RepublikaFoto: Starsport
Stratos Perperoglu

Meč je počeo onako kako su svi priželjkivali, viđena je repriza prethodna dva ovosezonska duela Zvezde i Podgoričana. Serija domaćih za mirniji nastavak meča, ali... već u drugoj četvrtini bilo je jasno da ovo neće biti meč nalik na bilo koji prethodni. Imala je Zvezda i 14 poena, prednosti, ipak i gosti su imali odgovor. Na poluvreme se otišlo sa "samo" šest poena viška za domaći tim (46:40).

Tada na scenu stupaju gosti koji uspevaju da se potpuno trgu i dođu do prednosti od osam poena. Delovalo je da su crveno-beli potpuno izgubili kompas... Ipak, ima Zvezda svog diskretnog heroja, a ime mu je Boriša Simanić. Dugo su "zvezdaši" čekali ovog momka da zasija i dočekali su, može se reći u nikad boljem trenutku po klub. 

RepublikaFoto: Starsport
Boriša Simanić

Trojka u ključnom trenutku za izjednačenje, a onda i serija domaćih od 16:0... Bilo je jasno ko će na kraju odneti pobedu. Nastavak meča bio je čista teorija za četu Milana Tomića.

Najefikasnji u pobedničkom timu bio je Stratos Perperoglu sa 23 poena, a pratio ga je Simanić sa 14. Na drugoj strani istakli su se Noris Kol sa 21 odnosno Nemanja Gordić sa 14 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading