PARTIZAN JE OJAČAO, ALI ZVEZDA SE ZA SVE PITA!

Autor:

Sport

12.02.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudbina polufinalnih parova plej-ofa ABA lige je u Zvezdinim rukama! Nakon što je Partizan savladao Budućnost sa 76:67 i uz bolji međusobni skor se izjednačio sa braniocem titule, postalo je jasno da će najverovatnije predstojeći večiti derbi (3. mart) odlučiti ko će na poziciju tri ili dva, a ko na četvrto mesto.

RepublikaFoto: Public
Goran Grbović

Ako četa Milana Tomića odigra nešto lošije, a crno-beli zablistaju kao protiv Podgoričana, može se desiti da se dva srpska kluba promaše u polufinalnoj seriji. Takvu mogućnost razmatra i legendarni košarkaš Goran Grbović.

BRZA TRANSFORMACIJA

- Zvezda može u derbiju da bira protivnika u polufinalu i napravi sebi navodno lakši put, ali iskreno ne znam zašto bi to radila. Ima najstabilniju igru od sva četiri učesnika plej-ofa i ko god da joj dođe biće favorit. Mislim da će svako do kraja gledati samo sebe jer je titula jedina ulaznica za Evroligu. Što se Partizana tiče, dosta je ojačao pod vođstvom Andree Trinkijerija, ali i ova situacija u koju su došli je odlična. Iščupali su se iz teške pozicije sa nasleđenom ekipom i došli do plej-ofa. U Budućnosti i Cedeviti su možda nešto lošijeg raspoloženja, ali ko bolje psihički prebaci ekipu iz ligaškog u eliminacioni mod, imaće veće šanse - istakao je Grbović.

CEDEVITA NAJBOLJA

Gledajući raspored u preostala tri kola, Partizan ima najteži posao protiv Zvezde, Igokee i FMP, Cedevitu očekuju Krka, Olimpija i Mornar, dok Budućnost mora na Zadar, Megu i Cibonu. Ako slučajno dođe do kruga sve tri ekipe, Cedevita bi ostala druga, crno-beli treći, a Podgoričani četvrti jer tim redom imaju najbolje koš količnike u međusobnim duelima u kojima su svi ostvarivali po pobedu i poraz.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading