Partizanovi navijači su bez premca!

Autor:

Sport

25.04.2019

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana nisu uspeli posle šest godina da vrate trofej ABA lige u Humsku, ali su zato i treću sezonu uzastopno najgledanija ekipa u regionalnom takmičenju.

RepublikaFoto: republika
Navijači Partizana

Partizan je u dvorani "Aleksandar Nikolić" odigrao 12 utakmica (11 u ligaškom delu i jednu u plej-ofu) i prosečno je na tribinama bilo 5.535 navijača, saopšteno je iz lige.

Na drugom mestu je Crvena zvezda koju je u 16 mečeva u Beogradu u proseku gledalo 4.564 ljudi, a prosek je značajno povećan u pet duela doigravanju protiv Partizana i Budućnosti.

Na trećem mestu su košarkaši Zadra, koje je u dvorani "Krešimir Ćosić" prosečno gledalo 4.432 navijača, a slede Budućnost (3.929(, Mornar (2.309), Cedevita (1.988)...

Najmanje publike imala je ekipa FMP, koju je u Železniku gledalo 890 ljudi po utakmici.

ABA je saopštila da je 143 utaimice ukupno gledalo 384.820 navijača, odnosno 2.691 po meču što je napredak u odnosu na prošlu sezonu (2.600). Takođe, postavljen je rekord i po broju posetilaca u plej-ofu.

Crvena zvezda je četvrti put u poslednjih pet sezona osvojila ABA ligu u plasirala se u Evroligu, dok je elitni rang napustila ljubljanska Olimpija. Novajlija u regionalnom takmičenju je Primorska iz Kopra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading