(FOTO) Kaznite provokatora - Bolestan gest Nurkića: Veličao zločince nad Srbima na meču protiv Jokića!

Autor:

Sport

10.05.2019

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sraman gest Jusufa Nurkića je obeležio meč između Portlanda i Denvera! Povređeni centar Trejlblejzersa bacio je senku na polufinalni okršaj majicom koju je nosio, kojom je očigledno želeo da isprovocira Nikolu Jokića. Zašto su ovakve stvari gnusne stvari dozvoljene u sportu?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jusuf Nurkić

Košarkaš iz Bosne i Hercegovine obukao je belu majicu sa imenima poginulih vojnika iz ratova devedesetih. Nurkić je ovim potezom veličao ubice, ljude koji su ubijali Srbe u Bosni i Hercegovini.

Nema sumnje da je želeo da isprovocira Srbe i Nikolu Jokića, koji je ostao priseban  i pošteno namučio Blejzerse ubacivši 29 poena, šteta samo što Denver nije pobedio.

Na majicu su ispisana imena: Izeta Nanića, Safeta Hadžića, Mehdina Hodžića, Midhada Hujdura, Hajrudina Mešića, Safeta  Zajka, Enver Šehović, Adila Bešića i Nesiba Malkića, koji u Bosni imaju status "heroja" iz rata sa Srbima.

Inače, Izet Nanić bio je komandant 505. bužimske brigade Armije BiH, a navodno postoje video materijali na kojima se vidi da pripadnici tog odreda vrše zločine na civilima.

 

 

Navijačima Portlanda nije bilo jasno o čemu se radi, ko su ljudi čija su imena ispisana na majici, pa su dobili objašnjenje da se radi o "herojima".

- Heroji koji su ubijali Srbe u  Bosni, nevine žene i decu, ovo je provokacija za Jokića i Srbe koji gledaju utakmicu. Nadam se da će neko iz NBA lige reagovati, ovo je strašno - napisao je jedan od korisnika Tvitera.

Politici nije mesto na sportskim borilištima.

S obzirom na činjenicu da u protivničkoj ekipi Jusufa Nurkića igra košarkaš iz Srbije, ovakav gest dodatno dobija na težini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading