Partizan se "kockao" sa prednošću pa potom razbio Slobodu za 5/5!

Autor: B92, Republika

Sport

12.05.2019

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Slobodu 84:62 u Užicu i ostvarili petu uzastopnu pobedu u Superligi Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Pušica

Crno-beli su od starta meča kontrolisali rezultat u "Velikom parku", ali su domaćina konačno slomili tek serijom 7:0 na startu poslednjeg perioda kada su stigli do +16 (61:45).

Partizan je već sredinom prvog kvartala predvođen centrima stigao do dvocifrene razlike (14:4), ali tada popušta u odbrani pa se Sloboda vraća na tri poena zaostatka (20:17).

Krajem poluvremena crno-beli opet pojačavaju ritam i vraćaju se na dvocifrenu prednosti (38:27), ali opet padaju pa Sloboda serijom 15:3 stiže na samo pola koža deficita (45:44).

Međutim, Partizan opet uspostavlja kontrolu u reketu i pravi seriju 9:0 za novih +10 (54:44) pred odlučujućih deset minuta, a potom pomenutom serijom i konačno lomi meč.

To je uklonilo pritisak sa igrača Partizana koji su se u završnici raspucali i na kraju "pregazili" domaćina stigavši i do +26 (81:55).

Partizan je do pete pobede predvodio Aleksej Nikolić sa 15 poena, 12 je dodao Vasilije Pušica, 11 je ubacio Marko Pecarski uz 7 skokova, dok je dvocifren bio još Đorđe Gagić sa 10.

Crno-beli su u Užicu bili bez povređenog Markusa Pejdža, dok je trener Andrea Trinkijeri odmarao Novicu Veličkovića i Aleksa Renfroa.

U timu Slobode najefikasniji je bio Petar Marić sa 14 poena, ujedno jedini sa dvocifrenim učinkom, ali se u timu Vladimira Lučića u strelce upisalo deset igrača.

Partizan je zabeležio ubedljivu pobedu uprkos skromnih 50% iz igre (32/62), pogodivši tek 5 trojki iz 25 pokušaja. Ali su dominirali u skokovima (39-30) i izgubili manje lopti od domaćina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading