Novi trener Klivlenda postaje zvučno ime iz koledž košarke!

Autor: B92, Republika

Sport

13.05.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadašnji trener košarkaša Univerzitete Mičigen Džon Bejlin se dogovorio sa Klivlend Kavalirsima oko početka saradnje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

To je objavio najpouzdaniji američki novinar, NBA insajder za "ESPN" Adrijan Vojnarovski.

Bejlin i Kavalirsi su se dogovorili u nedelju o ugovoru koji će biti potpisan na pet godina, i dan kasnije o tome obavestili Univerzitet Mičigen i NBA ligu.

Bejlin je smatran za jednog od najboljih taktičara na koledžu, a sa Mičigenom je 2013. i 2018. godine bio vicešampion NCAA lige.

Podsetimo, Klivlend je ove sezone otpustio trenera Tajrona Lua, a po prvi put posle četiri uzastopna plasmana u plej-of ostao bez istog, najviše zbog odlaska najboljeg igrača današnjice Lebrona Džejmsa.

Ovaj 66-godišnji američki strateg biće treći na starosnoj listi aktuelnih NBA trenera, odmah iza Grega Popoviča (70) i Majka D'Antonija (68).

Klivlend je ovu sezonu završio na pretposlednjem mestu Istoka (ispred Njujork Niksa), na deobi drugog najgoreg učinka u celoj ligi, pa će na ovogodišnjem NBA draftu imati dobre šanse da dobije nekog od najtalentovanijih igrača sa koledža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading